Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan uzay aracının, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) başarılı bir şekilde kenetlendiğini duyurdu.

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün saat 12.27’de ilk astronotumuz Alper Gezeravcı’yı da taşıyan uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenmesini bekliyoruz. Bu tarihi an, Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlarımızda ve bilim merkezlerimizde yaşanacak. Herkes bu anları, ekranları başında da takip edebilecek: http://axiom.space/live Milletimiz, gökyüzünün ötesindeki heyecanı yaşamaya, bu tarihi misyonda ‘kenetlenmeye’ hazır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de En Çok İthal Edilen Cep Telefonu Markaları: iPhone Tutkumuzdan Hala Vazgeçmedik! Türkiye'de En Çok İthal Edilen Cep Telefonu Markaları: iPhone Tutkumuzdan Hala Vazgeçmedik!

Türkiye'nin uzaya gönderdiği ilk astronot Alper Gezeravcı, bu tarihi görevle birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu'nda ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmalara katkı sağlayacak. Bu başarı, Türk bilim insanları ve uzay teknolojisi alanındaki gelişmelere büyük bir ivme kazandırmış durumda.
TAKA/AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak