İşte detaylar:

Pandemi sonrası ekonomide daralma yaşanırken, nakit akışındaki sıkıntılar birçok şirketi olumsuz etkiliyor. Ayrıca Avrupa'da devam eden Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu'daki gerilimler de piyasaları daha da zorluyor. İflas haberleri gelmeye devam ederken son dakika bilgisi herkesi şaşırttı: Türkiye'nin önde gelen kargo firmaiflas sürecine girdi ve şubeleri tek tek kapanıyor.

Türk Kargo Devi İflas Sürecine Girdi!

Halk TV'nin haberine göre, GKN Kargo Ocak ayında İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu ve mahkeme şirkete yönelik tedbir kararı aldı, komiser atandı. Ancak şirketin mali durumu daha da kötüleşti ve komiser heyeti, şirketin konkordato projesinin başarılı olamayacağını raporladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Açıklama Geldi; Asla Taviz Vermeyeceğiz! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Açıklama Geldi; Asla Taviz Vermeyeceğiz!

Mahkeme Kararını Verdi: Şubeler Kapanıyor!

Prof. Dr. Oktay Taş, Prof. Dr. Serdar Kale ve Mali Müşavir Canan Koçyiğit'ten oluşan komiser heyetinin raporunda, "Şirketin geçici mühletten faydalanması durumunda alacaklıların durumunun daha da kötüye gideceği" ifade edildi. Mahkeme, GKN Kargo Lojistik Depo Şirketi'nin iflasına karar verdi ve bu, en kısa sürede iflasla sonuçlanan konkordato dosyası olarak kaydedildi. Tasfiye sürecine geçilen şirketin borcu ise 563 milyon lira seviyesinde.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN