Barış ve Kardeşlik İçin Dualar Edildi

Kuzey Irak’ın Erbil kentinde Dini Oluşumlardan Sorumlu Türkmen Bakan olarak görev yapan Aydın Maruf, hac ibadetini tamamladıktan sonra çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dünyanın özellikle Orta Doğu coğrafyasında kan ve gözyaşıyla sarsıldığını belirten Maruf, “Gazze’de yaşananlar insanlık adına utanç verici. Bu zulme sessiz kalmak mümkün değil. Masumların ölümünü izlemek, vicdanı olan herkes için acı verici bir durumdur,” ifadelerini kullandı.

“Terörsüz Bir Ortadoğu Mümkün”

Aydın Maruf, Türkiye'nin başlattığı “Terörsüz Türkiye” projesinin sadece Türkiye için değil, Ortadoğu ve Kuzey Irak için de önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

“Biz her zaman barışı, kardeşliği ve birlik ruhunu savunduk. Erbil’de bu anlayışın öncülüğünü yaptık,” diyen Maruf, Türkmen Cephesi olarak süreçlere her zaman olumlu katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.

“Dünyanın Günahı İnsanlığın Üzerindedir”

Konuşmasında Filistin’e özel olarak değinen Türkmen Bakan, Gazze’deki çocukların ve masum sivillerin yaşadığı acılara dikkat çekti:

Çocuk Oyunu Yangın Çıkardı! Eşyalar Kül Oldu...
Çocuk Oyunu Yangın Çıkardı! Eşyalar Kül Oldu...
İçeriği Görüntüle

“İnsanların savaşta, açlıkta, yoklukta çaresizce ölmesini izlemek, korkunç bir duygu. Bu savaşlarda ölen her masum insanın vebali, insanlığın omzundadır.”

Barışın, huzurun ve kardeşliğin hâkim olduğu bir dünya için çalışmanın herkesin görevi olduğunu hatırlatan Maruf, hac ibadeti sırasında bu amaçla dualar ettiklerini de sözlerine ekledi.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT