Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı, Trabzon'un turizm ve kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere tanıtmak ve korumak amacıyla gündeme gelen Nemlizade Konağı'nın Trabzon Müzesi olması talebini desteklediğini açıkladı.

Kantarcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde birçok kültür, turizm, eğitim ve şehir sevdalısının bir araya gelerek Nemlizade Konağı'nın Trabzon Müzesi olması talebini gündeme getirdiğini ve bu konunun kamuoyu ile paylaşıldığını hatırlattı. Bu talebin Nemlizade Konağı'nın gerekli altyapı, çevre düzenlemeleri, iç yapı, tasarım ve uygulama projeleriyle uzmanların belirleyeceği içerikle eğitici bir müze konseptine dönüştürülmesi amacı taşıdığını ifade etti.

Trabzon'un kültür ve turizm potansiyelinin daha geniş kitlelere sunulabilmesi için nitelikli bir etnografya, arkeoloji, resim ve plastik sanatlar müzesine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kantarcı, geçen yıl 1.3 milyon turistin ziyaret ettiği Trabzon'un bu alanda hak ettiği yere ulaşabilmesi gerektiğini belirtti.

TÜRSAB olarak bu önemli adıma destek verdiklerini ve şehirdeki diğer kurum ve kişilerin de bu projeye katkı sağladığını dile getiren Kantarcı, Nemlizade Konağı'nın müze amaçlı kullanımı için geçici tahsisin gerçekleştirilmesinin şehir, bölge ve ülke turizmi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi Korosu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Muhteşem Bir Performans Sergiledi Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi Korosu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Muhteşem Bir Performans Sergiledi

Son olarak, Trabzon'un milletvekilleri, belediye başkanları, bürokratları ve siyasilerinin bu önemli konuya gösterecekleri ilgiyi beklediklerini ifade eden Kantarcı, Nemlizade Konağı'nın Trabzon Müzesi'ne dönüştürülmesi sürecinin en kısa sürede gerçekleştirilmesi temennisinde bulundu.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT