Trabzon-Sabiha Gökçen seferinde yaşanan rötar ve belirsizlik yolcuları çileden çıkardı, uçak içinde tartışmalar büyüdü.
Rötarlı yolculuk kriz çıkardı
Pegasus Havayolları’nın 19.10 kalkış saatli Trabzon–Sabiha Gökçen PC2823 seferi, ilk etapta yaklaşık yarım saatlik rötarla başladı. Ancak yaşanan gecikme kısa sürede daha büyük bir krize dönüştü. Yolcular uçağa alındıktan sonra uzun süre bekletildi ve herhangi net bir bilgilendirme yapılmaması tepkilere neden oldu.
Arıza anonsu gerilimi tırmandırdı
Uçak içerisinde bekleyiş sürerken pilot tarafından yapılan anonsla teknik bir arıza olduğu ve giderileceği bilgisi paylaşıldı. Bir süre sonra arızanın giderildiği ve kalkış hazırlığı yapılacağı duyuruldu. Ancak buna rağmen uçağın hareket etmemesi yolcuların sabrını taşırdı.
Yolcular isyan etti
Uzayan bekleyiş ve çelişkili anonslar sonrası yolcular arasında huzursuzluk arttı. Bazı yolcular duruma yüksek sesle tepki gösterirken, kabin ekibiyle tartışmalar yaşandı. Özellikle bazı yolcular, hosteslerin üslubunun gerginliği artırdığını iddia etti.
İnmek isteyen inebilir açıklaması kaosu ateşledi
Yaşanan tartışmaların ardından kabin ekibi tarafından “inmek isteyen yolcuların inebileceği” yönünde bir anons yapıldığı belirtildi. Bu anons sonrası uçakta tansiyon daha da yükseldi. Bazı yolcular uçaktan ayrılmak isterken, bazıları ise duruma tepki göstermeye devam etti.




