Programın açılış bildirisini Büyükelçi Prof. Dr. Ahmet Kavas sundu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Göç İdaresi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) temsilcilerinin katıldığı uluslararası öğrencilik paneli, sempozyumun önemli bir bölümünü oluşturdu.

Öğle arasının ardından 17 oturumda toplam 81 bildirinin sunulduğu sempozyum, 15 fiziki ve 2 online oturumdan oluştu. Programın kapanış bildirisini ise Prof. Dr. Mehmet Çevik gerçekleştirdi.

TRABZON ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DERNEĞİ, SEMPOZYUMA 3 BİLDİRİ İLE KATILDI

Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği, sempozyuma üç önemli bildiri ile katılım sağladı. KTÜ Türk Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans öğrencisi FilistinliSamahDarweesh, Dil ve Edebiyat alanında "Yeşil Renkli Namus Gazı Operası Adlı Öyküde Alegori" adlı bildirisini sundu. KTÜ Biyoloji Lisans öğrencisi PakistanlıWajeehaMunawar, Fen Bilimleri alanında "An evidence-basedinvestigativereport on COVID-19 andtravel-associatedinfectionsandprevention" başlıklı bildirisini sundu. KTÜ İnşaat Mühendisliği Lisansöğrencisi Hindistanlı JayPrakash ise Mühendislik alanında "Analysis of theSeismicResponse of ReinforcedConcreteBuildingsConsideringVariousSeismicZoneFactorsandDifferentBuildingCodeProvisions" başlıklı bildirisini paylaştı.

SEMPOZYUMDA ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER, UDEF BAŞKANI ABDULLAH MUHAMMED İSLAM İLE BİR ARAYA GELDİ.

Sempozyum sonrasında Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Abdulkadir Yılmaz, katılımcılara duygu ve düşüncelerini aktardı. Yılmaz, "Bu sempozyum, kültürler arası anlayışı artırmak, bilgi paylaşımını teşvik etmek ve uluslararası öğrencilerin sorunlarına çözüm bulmak adına önemli bir platform sağladı. Derneğimiz olarak bu etkinlikte üç değerli bildirimizi sunduk ve uluslararası arenada Türkiye'nin akademik çeşitliliğini temsil etme fırsatı bulduk. UDEF'in bu çabalarını desteklemekten gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Ayşe Sancak