Metro Hattı Özellikleri ve Entegrasyon:

Metro hattı, 8,4 kilometrelik uzunluğu ve 7 istasyonuyla Bakırköy'den başlayacak ve Kirazlı'ya kadar uzanacak. Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı istasyonlarıyla İstanbul'un önemli noktalarını birbirine bağlayacak.

Hattın Kirazlı İstasyonu'nda, Başakşehir-Kirazlı Hattı ile; İncirli İstasyonu'nda, Metrobüs ve Aksaray-Atatürk Havalimanı Metro Hattı ile; Özgürlük Meydanı İstasyonu'nda, Marmaray ile; Bakırköy İstasyonu'nda ise İdo Deniz Otobüsleri ile entegrasyon sağlanacak.

Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı

Seyahat İmkanları ve Ekonomik Kazançlar:

Metro hattının sağlayacağı seyahat imkanları da dikkat çekici. Kayaşehir-Bakırköy İDO arasında 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi – İncirli arasında 31 dakika, Kayaşehir-Kirazlı arasında 27 dakika, Metrokent-Özgürlük Meydanı arasında ise 30 dakikada seyahat edilebilecek.

Bakan Uraloğlu, proje kapsamında 25 yıllık projeksiyonda beklenen ekonomik kazançları da açıkladı. Karayolu bakım ve işletme kazancının 2,4 milyar dolar, kaza kazancının 71,5 milyon dolar, zaman kazancının ise 3,6 milyar dolar olması bekleniyor.

Sonuç:

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın tamamlanmasıyla İstanbul'un ulaşım sorununa önemli bir çözüm getirilirken, şehirdeki ulaşımın daha hızlı, güvenli ve entegre bir şekilde sağlanması hedefleniyor. Hattın kısa süre içerisinde hizmete girmesiyle birlikte İstanbul'un ulaşım ağına önemli bir değer daha eklenmiş olacak.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA