Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin bugün 2053 ve 2071'leri planlayan bir ülke konumuna geldiğini belirtirken, gelecek projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin stratejik konumunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, dünya ticaretinin artık sadece doğu-batı koridorunda değil, kuzey-güney koridorlarının da gündemde olduğunu belirtti. FAV Limanı'ndan başlayıp Ovaköy'e, oradan Şanlıurfa'ya ve Kapıkule Sınır Kapısı'na kadar uzanan bir koridorun hayata geçirilmesinin önemine değindi.

Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var! Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var!

B18A54A8 6Db6 417F 98D3 A83800D03D97

Bu projenin Şanlıurfa'nın ticaretini ve istihdamını etkileyeceğini ve geliştireceğini ifade etti. Bunun sadece bir ulaşım projesi olmadığını, aynı zamanda otoyol, demir yolu, enerji nakil hatları ve iletişim hatlarını içereceğini belirtti.

Depremden etkilenen Şanlıurfa'da kalıcı konutların bağlantı yollarının yapım işinin Karayolları Genel Müdürlüğüne verildiğini hatırlatan Bakan Uraloğlu, kalıcı konutların bitmesiyle beraber yolların da eş zamanlı olarak bitirilmesi gayreti içinde olduklarını belirtti. Depremin yaralarını ortadan kaldırmak için çalışmaların hızla devam ettiğini ifade etti.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU