İSTANBUL’UN KAYIP YILI

Uraloğlu, “İstanbul’da 5 yıl kayıp zaman var. Hızlıca telafi edeceğimizi düşünüyorum. Biz proje onay makamıyız. ‘Doğrudur. Ya da düzeltin’ diyoruz. 2 tane 5 yılda yaklaşık 600 kilometre metroyu başlamamız lazım. Bu mümkün. Biz bunun finansını sağlarız. Türk Mühendisleri bunu yapabilmiş seviyeye gelmiş durumdadır. Hazırlıklar başladı. 1 Nisan’dan sonra Murat Kurum’la birlikte bizim üstlenmemiz gerekenleri üstleneceğiz ve yürüyeceğiz” dedi.

"Bozdoğan-30" Operasyonlarında 147 Terör Örgütü Üyesi Yakalandı "Bozdoğan-30" Operasyonlarında 147 Terör Örgütü Üyesi Yakalandı

İMAMOĞLU’NU CEZALANDIRMADIK

Uraloğlu, “Bizim hiç temel atmama törenimiz olabilir mi? Açılmış temeller hafriyatla doldurulur mu? AK Parti olarak kaybettiğimiz belediyelerde bunu yapardık. İstanbulluyu hiç cezalandırmadık. Usulüne uygun yapılanları biz onaylarız. Biz de beklemezler. İmamoğlu ‘7 yılda bir metro bitirildi bir yılda kesildi’ diyor. Bunun belgeleri var .7 yılda yatırım yapıyorsunuz belediyenin cebinden bir kuruş çıkmıyor. İmalatın yapıldığı yıldaki fiyatlarla çok cüzi bir rakam kesiliyor. İmamoğlu göreve geldi ve biz onu cezalandırmışsız söylemi var. Öyle bir durum asla olamaz” diye konuştu.

YERİN ALTINA İNMELİYİZ

Uraloğlu, Ankara’da artık yerin altına inilmesi gerektiğini kaydederek, şöyle devam etti: “Başkent Ankara’da yeni raylı sistem olacak. Ankara’nın trafiği artık çok yoğun. Çözüm mutlaka raylı sistem. Ankara’nın trafiğine dokunacak ulaşım projeleri hayata geçirilmedi. Geri kalmış durumdayız. Kara yollu ve raylı sistemde hayata geçirilmelidir. Ankara’da yer üstüne sığmamaya başladık. Yer altına inmemiz lazım.”

Editör: Birol Sancak