AJet, işletme ruhsatını alarak bu yeni yapılanmaya resmi olarak geçiş yaptı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla düzenlenen teslim töreni, Türkiye'nin havacılık sektöründeki başarısının bir yansıması olarak kabul ediliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, törende yaptığı konuşmada Türkiye'nin son 21 yılda havacılık alanında büyük gelişmeler kaydettiğini belirtti. Ülkenin havalimanı sayısını artırarak, yurt dışı uçuş noktalarını genişleterek ve 2023 yılında 216 milyon yolcuyla rekor kırarak önemli adımlar attığını vurguladı. Bakan Uraloğlu, Türk Hava Yolları'nın (THY) Türkiye'nin bayrak taşıyıcısı olduğunu ve yolcuların THY uçağına bindiklerinde kendilerini evlerinde hissettiklerini ifade etti.

Da32344D 2F42 4Cb9 B843 Be0Cddeae1E6

AJet'in, rekabetçi havacılık piyasasına uyum sağlamak amacıyla AJet'e dönüştüğünü açıklayan Uraloğlu, geçen yılın sonunda bu dönüşüm sürecinin başladığını ve işletme ruhsatı için gerekli başvuruların yapıldığını bildirdi. AJet'in yeni logosunun mavi renkle havacılığı simgelediğini ve koltuk tasarımının ergonomik olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin havacılık sektöründe 14 şirketin faaliyet gösterdiğini, bunlardan 11'inin yolcu ve yük taşıdığını ve 3'ünün kargo taşıdığını ifade etti.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, AJet'in 2024 yılında 103 uçakla hizmet vereceğini ve 52 yurt dışı, 41 yurt içi noktaya uçacağını açıkladı. Bolat, iç hatlarda talebi karşılamak için kapasiteyi artırmayı düşündüklerini ve yeni nesil uçaklarla AJet'in filosunu güncelleyeceklerini belirtti. AJet'in Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Türkiye'nin ihracat kapısı olacağını da vurguladı.

AJet'in bu dönüşümü, Türk havacılık sektörünün büyümesi ve gelişmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Ayşe Sancak