Uraloğlu, Süveyş Kanalı'nda yaşanan olayın dünya ekonomisini nasıl etkilediğine dikkat çekerek, güvenlik risklerinin artmasıyla ulaşımda alternatif yolların öneminin ortaya çıktığını belirtti. Türkiye'nin uluslararası ticaretteki önemli projelerinden biri olan Kalkınma Yolu projesine de değinen Uraloğlu, bu projenin Türkiye'nin ekonomik ve stratejik kazanımlarını artıracağını ifade etti.

Ayrıca, ITF'de Ukrayna Hakkında Özel Bakanlar Yuvarlak Masa Toplantısı gerçekleştirildiğini ve Ukrayna'nın yeniden yapılanmasıyla ilgili muhataplarla görüşmeler yapıldığını dile getirdi. Türk müteahhitlik sektörünün Ukrayna'daki projelere olan katkısından da bahseden Uraloğlu, Türkiye'nin barışçıl çözümler ve diplomasiye verdiği önemi vurguladı.

Cemil Çolak, Rize’de işten çıkartılan belediye işçilerinin mağdur edilmelerine tepki gösterdi Cemil Çolak, Rize’de işten çıkartılan belediye işçilerinin mağdur edilmelerine tepki gösterdi

Uraloğlu ayrıca, Türkiye'nin uzay teknolojisindeki gelişmeleri de paylaşarak, Türkiye'nin dünya çapında 10 uydu üreticisinden biri olduğunu ve 6A uydusunu üreterek uzay teknolojisinde önemli bir adım attığını belirtti. Türkiye'nin 5G teknolojisine geçiş sürecine de değinen Uraloğlu, Türkiye'nin 6G teknolojisini de takip edeceğini ifade etti.

Son olarak, gençlere yönelik bir mesaj veren Uraloğlu, gençlerin kendilerine güvenmeleri ve doğru bildikleri yolda kararlılıkla ilerlemeleri gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin dünya çapında başarılı bir ülke olduğunu ve gençlerin bu başarı hikayesine katkı sağlayabileceklerini belirten Uraloğlu, gençlerin Türkiye'nin geleceğine güvenmeleri gerektiğini ifade etti.

Editör: Birol Sancak