Rektör Uzun, sempozyumun önemine dikkat çekerek, Filistin'in varoluş mücadelesi verdiği bir dönemde, dünyanın insan olma mücadelesi verdiği bir ortamda, akademik camianın da büyük baskı ve zorlamalar altında olduğunu belirtti.

Filistin'deki insan haklarının ayaklar altına alındığı ve İsrail Sorunu'nun bilimsel alanda görmezden gelindiği gerçeğine vurgu yapan Rektör Uzun, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın liderliğinde üniversitelerin Filistin halkının mücadelesine destek verdiğini ve bu tür bilimsel etkinliklerin bu sürecin bir yansıması olduğunu ifade etti. Rektör Uzun, sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Ankara’da Trabzon Dernekler Federasyonu Tarafından Düzenlenen Trabzon Tanıtım Günlerine İlgisizlik Giderek Artıyor Ankara’da Trabzon Dernekler Federasyonu Tarafından Düzenlenen Trabzon Tanıtım Günlerine İlgisizlik Giderek Artıyor

Farklı ülkelerden akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşecek olan 24. Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumu, 18-20 Nisan 2024 tarihlerinde Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından ev sahipliği yapılacak. Beytülmakdis çalışmalarının, araştırma alanı olarak kurumsallaşmasının 30. yılına denk gelen bu bilimsel etkinliğe başvurular ise 15 Mart 2024 tarihinde sona erecek. Bu sempozyum, Filistin meselesine akademik düzeyde destek verme ve bu önemli konunun tartışılmasına katkı sağlama amacını taşımaktadır.

Muhabir: AYŞE SANCAK