Dolar/TL kurunun yıl sonunda ve gelecek yıl ne olacağı merak edilirken, ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley'nin iyimser tahminleri dikkat çekti. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın para politikası duruşunun daha uzun süre sıkı kalmasını bekleyen banka, maliye ve gelirler politikasının dezenflasyona desteğinin artmasını baz senaryo olarak görüyor.

Morgan Stanley analistleri Nida Iqbal ve Hande Küçük tarafından yayımlanan notta, yetkililerin dezenflasyona olan bağlılığı ve faizin 2025 birinci çeyreğe kadar değişmeyeceği tahmin edilerek, Türk lirası hakkında olumlu görüşlerini koruduklarını belirttiler. Raporda, 2025 ortasında dolar/TL kurunun 39’a yükseleceği öngörülüyor.

Dolar- euroda günün ilk rakamları - Haberler - Ekonomist

Türk bankalarının da değerlendirildiği raporda, 2025'te daha düşük enflasyon, iyileşen marjlar, öz sermaye karlılıkları ve düşük öz sermaye maliyeti ile bankalar için pozitif bir görünüm belirtildi. Analistler, Akbank için 'ağırlık artır' tavsiyesiyle hedef fiyatını 96 TL, Garanti için 'ağırlık artır' tavsiyesiyle hedef fiyatını 160 TL, İş Bankası için 'eşit ağırlık' tavsiyesiyle hedef fiyatını 23,70 TL olarak belirlediler. Ayrıca, Türkiye’nin 5 yıllık CDS’inde 217 baz puan hedefiyle satış tavsiyesinde bulundular.

Bu iyimser tahminler, Türkiye ekonomisine dair olumlu beklentileri ve Türk lirasının değer kazanma potansiyelini vurguluyor. Yatırımcılar ve piyasalar, Merkez Bankası'nın ve hükümetin atacağı adımları yakından takip etmeye devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ