Kadir İnanır'ın "Tatar Ramazan" Balmumu Heykeli Müzede Sergileniyor

İstanbul'daki evinde rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılan usta oyuncu Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili haberler gelirken, heykeli tamamlandı ve müzede sergilenmeye başladı.

Heykel, Kadir İnanır'ın 1992 yapımı "Tatar Ramazan" filmindeki karakterinden esinlenilerek yapıldı. İnanır'ın kendisi tarafından verilen kıyafet ve tesbihle tamamlandı.
5 A Mf V Y 6 E E Nf Z G Ait Htog

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İnanır'ın Türk sinemasının efsanelerinden biri olduğunu belirterek, "Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum. Çalışmamız tamamlandı ve heykeli müzemize ekledik. Ülkemizin değerlerini gelecek nesillere tanıtmak, onları anlatmak gibi bir görevimiz var" dedi.

Kutlamalar Coşkuyla Devam Ediyor: Trabzon Üniversitesi'nde 23 Nisan Şenliği Kutlamalar Coşkuyla Devam Ediyor: Trabzon Üniversitesi'nde 23 Nisan Şenliği

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Türkiye'deki ilk balmumu heykel müzesi olup, başta Atatürk olmak üzere birçok ünlünün heykelini barındırmaktadır. Geliri, engelli ve kız çocuklarının eğitimine harcanmaktadır.

Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında son bilgiler ise hayat arkadaşı Jülide Kural tarafından paylaşıldı. Kural, İnanır'ın yoğun bakımda olmasına rağmen olumlu bir seyir gösterdiğini ve tedavisinin devam ettiğini belirtti.

Kaynak: NTV