Altın fiyatlarındaki yükseliş ivmesi hız kesmeden devam ediyor. ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimine yönelik açıklamaları, ons altını adeta uçurdu. Ons altın, doların da etkisiyle desteklenerek gün içinde yeni bir rekor kırdı.

HAFTALIK KAZANÇ YÜZDE 6'YI AŞTI

Sabah saatlerinde 2161 dolardan işlem gören ons altın, günün ilerleyen saatlerinde 2164 dolara kadar yükseldi. Zirveyi koruyamayan ons altın, daha sonra 2151 dolara geriledi; ancak haftalık bazda yatırımcılara yüzde 6'nın üzerinde kazanç sağladı. Önümüzdeki günlerde açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verileri öncesindeki yükseliş trendi, dikkatleri çekti.

TACİRLER YATIRIM ANALİSTİ: "ALIM ZAMANI İÇİN GERİ ÇEKİLME BEKLERİM"

Altın fiyatlarındaki yükselişle ilgili ilk yorumlardan biri, Tacirler Yatırım Analisti Levent Kerik'ten geldi. Kerik, gram altındaki hızlı artışa dikkat çekerek, "Eğer altın almak istesem, bir miktar geri çekilmeyi beklerim. Altın, tarihi rekorlar kırarken ne kadar yükseleceği tahmin edilmesi zor bir süreç." dedi.

Asgari Ücrete Zam Yapılacak mı? Bakan Işıkhan Konuştu ve Noktayı Koydu Asgari Ücrete Zam Yapılacak mı? Bakan Işıkhan Konuştu ve Noktayı Koydu

Ons altın için 2160 doların direnç seviyesi olabileceğini belirten Kerik, ABD tarım dışı istihdam verileriyle ons altının daha da yükselebileceğini öne sürdü. Volatiliteyi göz önünde bulundurarak, ons altının yakın zamanda 2200 dolar seviyesine ulaşabileceğini ifade etti ve "Altın, hiçbir haber veya gelişmeyi beklemeden yükselişine devam ediyor." şeklinde konuştu.

Muhabir: BİROL SANCAK