Manas'a göre, tüketici elektroniği ve otomobil üreticileri arasındaki sınırlar giderek bulanıklaşıyor ve bu alanda radikal değişiklikler yaşanacak. Önde gelen tüketici elektroniği firmaları olan Apple, Xiaomi, Huawei gibi şirketler, otomobillerin üst gövde ve iç tasarımlarını kendileri yapacaklar, ancak üretimi Foxconn gibi şasi üreticilerine bırakacaklar. Bu, otomotiv sektöründe önemli bir paradigma değişikliğini işaret ediyor.

Manas, otonom araçların yükselişiyle birlikte otomobillerin içinde yaşanacak "Pod"lara dönüşeceğini ve bu trendin otomobil üreticileri ile tüketici elektroniği firmalarının birleşmesine yol açacağını öngörüyor. Özellikle Güney Kore ve Japonya'da bu birleşmelerin başlayacağını belirten Manas, Avrupa Birliği'nde ise sadece Stellantis ve Volkswagen'in sahnede kalacağını, diğer markaların bu devler tarafından satın alınacağını ifade ediyor.

Manas'ın çarpıcı tahminlerinden biri de TOGG ile ilgili. Manas, TOGG'un BYD, Chery veya Tesla gibi büyük otomobil üreticileri tarafından satın alınabileceğini ve bu satışa bağlı olarak TOGG'un bir alt marka olarak üretilebileceğini öne sürüyor.

Ayrıca, Manas, Tesla'nın Semi modelinin bir alt versiyonu olan ve karavan özellikli "Semi RV"yi piyasaya süreceğini ve bu araçların otonom özelliklerle donatılacağını, çok katlı otopark/yaşam merkezlerinde park ederek ortak yaşam merkezlerinden yararlanacağını tahmin ediyor.

Miras paylaşımında korkutan karar: Yıllar sonra evinizi bile alabilirler Miras paylaşımında korkutan karar: Yıllar sonra evinizi bile alabilirler

Manas'ın bu çarpıcı öngörüleri, otomotiv sektörünün geleceği ve TOGG'un uluslararası arenada nasıl bir rol oynayabileceği konusunda merak uyandırıyor. Ancak söz konusu iddiaların henüz resmi bir açıklama veya onay almadığını belirtmek önemlidir.
TAKA/NURGÜL GÜNAYDIN

Editör: Doğukan ÖZKURT