Ünlü yazar ve çocuk gelişim uzmanı Hatice Kübra Tongar, Akçaabat Belediyesi'nin düzenlediği etkinlik kapsamında Akçaabatlılarla bir araya geldi. Erol Günaydın Sanat Merkezi'nde gerçekleşen seminerde "Bağırmayan Anne Baba Olmak" konusu ele alındı.

Akçaabatlıların ilgiyle takip ettiği seminerde, Hatice Kübra Tongar ebeveynlerle çocuk arasında sağlıklı bir ilişki kurmanın püf noktalarını paylaştı. Sabır, tahammül, ve iletişim dili gibi konuları tecrübe edilmiş örneklerle anlatan Tongar, ebeveynlerin çocuklarına emanet olduğunu ve bu sorumluluğu bilerek davranmaları gerektiğini vurguladı.

Tongar, konuşmasında "Çocuklarımızın sahibi değil, emanetçisiyiz. İyilik için bile olsa onlara kızmayalım, bağırmayalım." tavsiyesinde bulunarak, ebeveynlerin çocuklarına karşı daha anlayışlı olmalarını önerdi. Ayrıca, "Çocuk sahibi olmak" kavramının yanlış bir algı olduğunu belirterek, çocukların asıl sahibinin gelecek olduğunu ve bu sorumluluğun farkında olunması gerektiğini dile getirdi.

Seminerin sonunda, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez'in eşi Gülden Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim'in eşi Yasemin Ekim, Hatice Kübra Tongar'a günün anısına plaket ve çiçek takdim ettiler. Hatice Kübra Tongar, Türkiye'nin çocuk gelişimi alanındaki ilerlemesine dair umutlu olduğunu ifade ederek, "Bir anne değişirse, tüm ülke değişebilir" mesajını paylaştı.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT