Gürler depremin yıldönümünde yazılı bir açıklama yaptı ve şunları söyledi:  ‘Afetler konusunda toplumsal duyarlılığın artırılması ve farkındalık yaratılması smacıyla, elimizden geldiğince katkı yapmak istedik... Dilerim bu zor günlerde, daha zorlu dönemler için hazırlık yapılması gerektiğine inanacak yeni bir kamu otoritesi söz konusu olabilir.

Afetler, ülkemizin ortak kaderi ve kaçınılmaz yıkım sebebi olmamalı, dirençli kentlerde güven içinde yaşamak, temel insan hakkıdır...06 Şubat 2023 Maraş/Hatay Unutmadık, unutmayacağız.’

G Ü R L E R

Başkanı Duygulandıran Hediye Başkanı Duygulandıran Hediye

ARSİN’DE İTTİFAK RÜZGARLARI

Trabzon’un Arsin ilçesinde ittifak rüzgarları esmeye devam ediyor. Mevcut Başkan Sait Gürsoy’un  yeniden aday gösterilmemesi üzerine  Gürsoy büyük baskı altına alındı ve ‘Mutlaka aday olmalısın’ denilmeye başlandı. Aday olması halinde Gürsoy’a oy vermeyecek olanların dahi döndüğünü iddia eden Metin Kul, ‘Tüm ekibimle ve arkadaşlarımla Sait başkanın yanında olacağım’ ifadelerini kullandı.

Bu arada Sait Gürsoy’un adaylığına sıcak bakılırken eski başkanlardan Ramis Sunguroğlu, Gürsoy’un böyle bir  yarışa girmemesi halinde  aday olacağı yönünde de bilgiler geliyor. Gürsoy’un 3 günlüğüne İstanbul’a gittiği ve İstanbul’a baskılardan kurtulmak için gittiği konuşuluyor.

G Ü R S O Y-3

SARIÇİÇEK’E VEDA

Büyükçekmece Tapu Müdürü Ali Sait Sarıçiçek  yaşama veda etti.  Trabzonlu mühendis yazar Cemil Bozbaş yayınladığı mesajda çok üzgür olduğunu söyleyerek Allah’tan rahmet ve merhamet diledi.

S A R I Ç İ Ç E K

VEFALI DOST

Trabzonspor’un eski başkan yardımcılarından birisi olan Muhittin Öztürk hastanede tedavi görüyor. Öztürk’ü ziyaret eden Trabzonspor7un efsanelerinden Lemi Çelik geçmiş olsun dileklerini iletti. Lemi’nin bu ziyareti takdirle karşılandı. Muhittin başkana geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Vefali Adam

SEZEOROĞLU GÜVEN TAZELEDİ

Trabzon Emniyet ve Asayiş Hizmetlerini Destekleme Derneği olağan genel kurulu gerçekleşti. Şehir Kulübü Lokalinde yapılan genel kurulu, Suat Hacısalihoğlu yönetti. Tek liste ile gidilen genel kurulda Tayfun Sezeroğlu, yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Sezeroğlu’nun yönetiminde Hüseyin Avni Karanis, MünürAydoğldu, Erol Üzen, Emrah Ağın yer aldı.

S E Z E R O Ğ L U

ASRIN FELAKETİNİ UNUTAMADIK

Trabzon Bakkalım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tayfun Ataman, geçen sene 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremleri unutmanın mümkün olmadığını söyledi. Bakkalım A.Ş. ile Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odası İsmail Baş’ın öncülüğünde depremin hemen ardından bölgeye gittiklerini ve yardıma koştuklarını kaydeden Ataman, Ramazan ayı öncesinde deprem bölgesine yeniden giderek yardım götüreceklerini söyledi.

A T A M A N-1

ÇELENK ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Cumhur İttifakı, Ak Parti Düzköy Belediye Başkan Adayı Selim Çelenk, partisinin aday tanıtım toplantısının ardından sahaya indi. Seçim startını ilçe esnaflarını ziyaret ederek veren Çelenk, adım adım, kapı kapı dolaşarak elini sıkmadığı, derdiyle dertlenmediği Düzköylü kalmayacağını dile getirdi. Tüm tecrübelerini Düzköy’ün yönetiminde kullanacağını dile getiren Çelenk, “Kamuda edindiğim tecrübeleri Düzköyümüz  için kullanacağım.

Çelenk-1

İlçemizin birçok avantajını öne çıkaran bir belediyecilik anlayışı ile vizyonu olan bir Düzköy inşa edeceğiz. İlçemizin avantajları arasında şüphesiz turizm en önde geliyor. Turizm ilçesi statüsünü de ilçemize kazandırarak yaylalarımızı Karadeniz’in incisi olan bölgemizi ulusal/uluslararası turizm aksları arasına sokacağız. Bütün mahallelerimizde çalışma arkadaşlarımız olan muhtarlarımızla ve halkımızla istişare ederek ilçemizin en güzel hizmetlere kavuşması için hazırım , azimliyim ve kararlıyım.” İfadelerine yer verdi

ÇOCUKLAR CAMİYE AKIN ETTİ

Trabzon’da mevlid kandili dolayısı ile Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Camiinde program düzenlendi. İl Valisi Aziz Yıldırım ile İl Müftüsü Selami Aydın’ın da katıldığı programa çocuklar da yoğun ilgi gösterdi. Vali Yıldırım ile Müftü Aydın, namaz sonunda çocukları çağırarak hediye verdi ve kandillerini kutladı.

Ç O C U K L A R

HAYAT KURTARDILAR

Gümüşhane merkez ArzularKabaköy belediye başkanı Çetin Rıza Tanış, kan bağışının önemine dikkat çekti. Bağışlanan bir ünite kan ile 3 kişinin hayatının kurtulduğunu dile getiren Tanış, Kızılay’a kan bağışına bulundu. Sağlıklı olan herkesi kan bağışına davet eden Tanış, Kızılayla iş birliği yaparak kan bağış kampanyası başlattı. Tanış, kan veren hemşehrilerine canı gönülden teşekkür etti.

K A N

Editör: Doğukan ÖZKURT