Onlara sadece bugün değil her gün saygı ve sevgi ile yaklaşmalı; daima hürmetlerin en yücesini hak eden annelerimizin varlıklarının kıymetini bilmeliyiz.  Başta şehit anneleri olmak üzere ebediyete uğurladığımız tüm annelerimizi özlem ve rahmetle yâd ediyor, "Anneler Günü"nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

VALİ UNUTMADI

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ile eşi Güllühan Yıldırım, anneler gününde anneleri unutmadı. Ortahisar ilçesi İskenderpaşa Mahallesinde eşini kaybede, engelli iki kızı ile birlikte yaşayan Emine Dikmen’i evinde ziyaret etti. Emine Dikmen’in anneler gününü kutlayan Vali Yıldırım, çocuklarla da bir süre sohbet etti.

AMCADAN YEĞENE TEBRİK

 Trabzon’un Köprübaşı ilçesinden olan amca ve yeğen Tokat’ta bir araya geldi. Diyanet İşleri eski başkanı ve eski bakan Beşköylü  Mustafa Said Yazıcıoğlu, Tokat belediye başkanlığına seçilen yeğeni Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nu ziyaret etti. Aynı zamanda süper vali Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu olan belediye başkanı yeğeni Kemal Yazıcıoğlu ile makamında bir araya gelen Yazıcıoğlu, ‘Hayırlı olsun’ temennilerini iletti.

ÖZ KAYNAKLARIMIZLA ALDIK

 Türkiye'nin somon yetiştiriciliği ve ihracatında lider şirketi Kuzuoğlu, Trabzon'da kentin turizm gelirine önemli katkı sağlayacak 5 yıldızlı bir oteli 500 milyon liraya satın aldı.  İş insanı Zeki Öztürk'ün sahibi olduğu Panagia Otel'i satın alan Kuzuoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kuzuoğlu şunları kaydetti: “Trabzon'da kentin turizmine güçlü bir katkı sağlayan, önemli bir otel yatırımımız oldu. Şehrin önemli markaları arasında yer alan ve sosyal alanlarıyla yerli ve yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi gören 5 yıldızlı bir oteli 500 milyon lira bedelle öz kaynaklarımızla satın aldık. İşimizden kazandığımızı yine yatırıma ve istihdama dönüştürdüğümüz için mutluyuz. Bu işletmeye kazandıracağımız yeni bakış açısı ve vizyonla turizme katkımızı sürdüreceğiz. ABD'de daha önce 15 yıllık otel işletmeciliği tecrübemiz var. Yurt dışındaki bu tecrübemizi kentin turizm potansiyeli ve turist profilini de göz önüne alarak memnuniyeti en yüksek oran.”

HEMŞEHRİ DERNEKLERİNİN ÖNERİSİ

Trabzon Şehir Hastanesinin çok önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini belirten Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi şehir hastanesi projesinin içine “Hasta yakınları için Refaketçi Konuk Evi yapılması” gerektiğini dile getirdi. Trabzon’da Hemşeri Dernekleri olarak(Trabzon Bayburtlular Derneği, Trabzon Gümüşhaneliler Derneği, Trabzon Giresunlular Derneği ve Trabzon Artvinliler Derneği) uzun zamandır hasta yakınlarının yaşadıkları sorunlara çözüm aradıklarını belirten Külekçi “Şehir Hastanesi bu anlamda büyük bir fırsat bu alanda Trabzon’a şifa bulmak için gelen hasta yakınlarının sağlıklı bir ortamda konaklaması ve diğer sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için refakatçi konuk evi yapılabilir. Bu konuda zaten yerel seçim sürecinde hem iktidarın hem de yerel yönetimlerin bizlere sözü var. Bizde bu sözün takipçisi olacağız” dedi.

ATALAY YENİDEN

Trabzon Araştırmaları Merkezi Vakfı olağan genel kurulu İstanbul Beylerbeyi’nde bulunan Trabzon Kültür Derneği’nde gerçekleştirildi.  Genel kurulda vakfın başkanlığına Dr. Erdal Atalay, yönetim kurulu üyeliklerine Mustafa Kemal Duman, Bilgin Aygül, Bülent Baş, Hamdi Beşir Yüksel, Feyza Akyüz ve Ertuğrul Genç seçildiler.  Ayrıca genel kurulda geleneksel hale getirilen  ‘Yolu Trabzon’dan Geçen Sanatçılar Sergisi’nin 4.’sünün 2024 yılının kasım veya aralık ayları içerisinde yapılması konusunda prensip kararı alındı. Yeniden başkan seçilen Başkan Erdal Atalay, kurucu başkan Necmettin Karaduman’dan aldıkları bayrağı daha ileri seviyelere taşımak adına gayret göstermeye devam edeceklerini belirterek, kendilerini göreve layık gören genel kurul üyelerine teşekkür etti.


BAŞKAN’DAN TAM DESTEK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanına ziyaretçi yoğunluğu öylesine fazla ki. Bu yoğunluklar arasında ihmal etmediği isimler muhtarlar. Arsin Işıklı mahallesi muhtarı  Ersoy Turgut’u makamında ağırlayan Başkan Ahmet Metin Genç, Turgut’un  hazırladığı dosyasını aldı ve ilk fırsatta mahallenin taleplerinin yerine getirileceğini ifade etti. Muhtar emekli Astsubay Turgut ise başkanın sıcak karşılamasına teşekkür ederek, ‘Halkın bağrından çıkmış bir başkan. En kısa sürede ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız’ dedi.

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMALIYIZ

Trabzon’un tescilli ürünü  olan Çarşıbaşı Keşanı da teknoloji kurbanı oluyor. Her geçen gün sayıları azalan el tezgahları yerini fabrikalara bırakıyor. Çarşıbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Egemen Turan Kaynar, geleneği yaşatmak için tezgaha geçerek keşan dokudu. Makinenin seri ve daha fazla dokuma yaptığından dolayı, tezgahlar yerini tek tek makineye bırakırken oda başkanı Kaynar, “Çarşıbaşı keşanının marka olması el dokumasından gelir. Makine tabii olacak. Ama bizler geleneklerimizi yaşatmalıyız. Onun için de sınırlı sayıda olan el tezgahlarımızın devam etmesi, gençlerimizin keşan dokumayı öğrenmesi için teşvik edeceğiz” dedi.

Kursiyerler İş Sahibi Oluyor Kursiyerler İş Sahibi Oluyor

BIYIK’TAN SÜRPRİZ

Trabzon’un Yomra ilçe belediye başkanı Mustafa Bıyık, Başkent Ankara’daydı. CHP Trabzon milletvekili makamında ziyaret eden Bıyık, bir süre sohbet etti. Suiçmez, CHP Yomra ilçe başkanı Galip Pekşen’le geçen hafta Bıyk’ı Yomra’da ziyaret etmişti. Bıyık’ta Suiçmez’i TBMM’deki makamında ziyaret ederek gündeme dair sohbet ettiler.

Kaynak: HABER MERKEZİ