Giresun’a hayran kaldığını belirten Ustaömeroğlu, “Kendimi bildim bileli adını tam koyamadığım bir tılsımla gönül bağım olan Giresun'a bir kez daha hayran oldum. Son derece ölçekli, medeni, kurallı bu güzel kente gelmekten hep mutluluk duymuşumdur. Programı düzenleyen ve bizleri ağırlayan Mimarlar Odası Giresun Şubesi'nin Sayın Başkanı ve Yönetim Kuruluna, çalışma arkadaşlarına, katılım gösteren meslektaşlarımıza ve bütün konuklara çok teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKANLAR BİRARADA

Gümüşhane’nin Kelkit ilçe belediye başkanı Ünal Yılmaz, Torul ilçe belediye başkanı Evren Evrim Özdemir’i Torul’daki makamında ziyaret etti. İki başkan Gümüşhane’nin yatırımları ile ilgili istişare yaptı. Birbirlerine hediye takdiminde bulundu.

BABALARI UNUTMADI

AK Parti Akçaabat ilçe gençlik kolları başkanı Rabia Öztürk, babalar gününde babaları unutmadı. Akçaabat Yaylacık Tosun sanayi sitesinde çalışan emekçilere tatlı ikram eden Öztürk, babalar gününü kutladı.

CUMHURİYETTE BAYRAM SABAHI

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde bayram coşkusu yaşandı. Mahalle muhtarı Kadir Sert, kahvaltı sofrasını hazırladı. Bayram namazı kılındı. Bayramlaşıldı. Sonrasında hep birlikte kahvaltı yapıldı. Muhtar Sert, “Bayramımız mübarek olsun” dedi.


VALİ ÖNCE BAYRAMLAŞTI SONRA UYARDI

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Maçka yolundaki uygulama noktasında görevli kahramanlarla ve sürücülerle bayramlaştı. Bayramlarını kutlayan Vali Yıldırım, sürücülere de trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulundu. Yıldırım, “Yolunuzun sonu bayram olsun. Kurallara uyun” dedi.

BAŞKANDAN İNCELEME

CHP Akçaabat ilçe başkanı Emre Şahin Köroğlu, Söğütlü Mahallesi’ndeki semt pazarını ziyaret etti. Köroğlu, “Söğütlü pazarını ziyaret ettik. Hem esnaflarımızla hem de vatandaşlarımızla bayramlaşarak sorunlarını dinledik. Geçen senelerde Kurban kesimi yapıldıktan sonra temizliğin düzgün yapılmamasından kaynaklı olarak pazar esnafı, müşterileri ve çevrede oturan sakinler hem kokudan hem de hijyen konusunda büyük mağduriyet yaşadıklarını aktardılar. Bizler bu mağduriyetlerin giderilmesinin takipçisi olacağız” dedi.

TOPRAK BAYRAMI MESAJI

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Toprak Bayramı dolayısıyla yazılı basın açıklaması yaptı. “Topraklarımızı korumak gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli armağandır” vurgusu yapan Bayraktar, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Binlerce hatta milyonlarca yılda oluşan toprak, sadece çiftçilerimiz için değil, tüm insanlık için en önemlisi de geleceğimiz için değerli hazinemizdir. Bu bilinçle 7’den 70’e herkes toprağı korumak için elinden geleni yapmalıdır. Gezegenimizin adeta yaşayan derisi olan birçok canlıya yaşam alanı sunan toprak, çiftçilerimizin geçimini sağladığı, üzerinde üretimini sürdürdüğü ekmek teknesidir.”

AĞAÇLAR NEDEN KESİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vakfıkebir İlçe Başkanı Olcay, Çarşı Mahallesi Vergi Dairesi Müdürlüğü önünde bulunan tarihi cam ağaçlarının kesilmesine tepki gösterdi. Bahadır, “Bu tarihi ağaçları kim neden kesti. Kime zararı vardı. Bu tarihi ağaçları kesenlerin peşini bırakmayacağız” dedi.

MİNİKLERİN SEVİNCİNE ORTAK OLDULAR

Araklı Kaymakamı Yusuf Akın, Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Avni Coşkun Çebi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy Araklı’nın Yeşilce İlkokulunda karne heyecanı yaşayan öğrencileri yalnız bırakmadı. Sınıfları tek tek gezen heyet öğretmenleri eşliğinde öğrencilere karnelerini takdim etti. Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Avni Coşkun Çebi sınıfları tek tek ziyaret ederek öğrencilerin sıralarına oturup onlarla sohbet etti. Karne alan öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ