Uzayda Üretilen İlaçlar Dünya'ya Geri Döndü!

Varda Space Industries şirketi, HIV ve hepatit C gibi hastalıkları tedavi etmek için kullanılacak ilacı Dünya'nın yörüngesinde üretti ve başarıyla geri getirdi. Bu başarı, şirketi yörüngeden sağlam bir uzay aracını geri getiren üçüncü şirket haline getiriyor. Diğer ikisi ise havacılık devleri SpaceX'in Dragon aracı ve Boeing'in Starliner kapsülü.

Şirket, uzayda üretim yapmanın sağladığı bazı ilginç avantajlar sayesinde "Dünya dışı üretim"de aktif rol sahibi olmayı planlıyor. Malzemeler mikro yerçekiminde ve uzayın ağırlıksız koşullarında işlenerek daha kusursuz sonuçlar elde ediliyor.

Uzayda üretilen ilaç, HIV ve hepatit C'nin tedavisinde kullanılacak. "W-1 kapsülü", Alçak Dünya Yörüngesi'ne fırlatılarak, Ritonavir adlı antiviral ilacın kristallerinin büyütülmesi için gerekli malzemelerle birlikte gönderildi. Bu ilaçlar potansiyeli yüksek değerli ürünlerden biri olduğu için özellikle tercih edildi.

Varda, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, uzay istasyonunun dışında gerçekleştirilen bu kristalleşme deneyinin başarıyla sonuçlandığını duyurdu. Şirket, kristallerin eve getirilmesi ve analiz için Los Angeles'taki tesislere götürülmesi planlandığını açıkladı.

Türkiye'de En Çok İthal Edilen Cep Telefonu Markaları: iPhone Tutkumuzdan Hala Vazgeçmedik! Türkiye'de En Çok İthal Edilen Cep Telefonu Markaları: iPhone Tutkumuzdan Hala Vazgeçmedik!

Bu gelişme, uzayda üretilen ilaçların gerçek dünya uygulamalarına taşınması ve sağlık alanında yeni bir dönemin başlangıcı olabilir.

Kaynak: NTV