Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, seçimlere sayılı günler kala piyasalardaki dalgalı seyri değerlendirdi. Yaptığı açıklamalarda, döviz kurları ve altın fiyatlarında sakinlik hatta satış baskısı öngördüğünü ifade eden Memiş, borsada ise yükseliş beklentisi olduğunu dile getirdi.

Anne babadan miras bekleyene iyi haber: Bunu yapmanız yeterli olacak Anne babadan miras bekleyene iyi haber: Bunu yapmanız yeterli olacak

Memiş'in TV 100'deki tahminlerine göre:

Borsada Yükseliş Bekleniyor: Memiş, bu haftanın iyimser bir hafta olmasını beklediğini belirtti. Özellikle borsa tarafında yükseliş beklentisinin olduğunu vurgulayan uzman, BIST100 endeksinin hedefinin 9 bin 350 puan olduğunu ifade etti. Ancak kısa vadede altta satış alanlarının bulunduğuna dikkat çekti.

Döviz Kurlarında ve Altın Fiyatlarında Satış Baskısı: Döviz kurları ve altın fiyatlarında sakinlik hatta satış baskısı beklediğini dile getiren Memiş, özellikle doların 40 lira seviyesini aşabileceğini öngördü. Euro/dolar paritesi için de benzer bir düşünceye sahip olan uzman, ons altında ise kısa vadeli düşüşlerin kalıcı olmayacağını belirtti.

Altın Yatırımcısının Takibi: Gram altın fiyatlarındaki değişimleri değerlendiren Memiş, yatırımcıların ons altın fiyatlarını takip etmeleri gerektiğini vurguladı. Gram altın için bu hafta 2.150 dolar seviyesinin önemli olduğunu belirterek, bu seviyeden alımların isabetli olabileceğini ifade etti.

İslam Memiş'in analizleri, piyasalarda yaşanabilecek olası hareketler konusunda yatırımcılara önemli bir yol gösterici nitelikte oldu.

Muhabir: AYTEKİN AKAY