Karadeniz'in ve ülke turizminin önemli merkezlerinden biri olan Uzungöl'de, Uzungöl ve Solaklı Deresi paydaşları tarafından HES Projesi'ne karşı bir protesto düzenlenecek. Bayramın son günü olan 12 Nisan 2024 Cuma günü saat 14.00'te Uzungöl Çadır Cafe'de gerçekleştirilecek olan HES Protestosu'nda, tüm mahalle muhtarları, Uzungöl ve Taşkıran Mahallesi vatandaşları ile Uzungöl Platformu temsilcileri bir araya gelecek. Proje iptali talebiyle yapılacak açıklamaların yanı sıra konuşmalar ve koreografik etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Veteriner Hekimler Günü, Trabzon'da Coşkuyla Kutlandı: 25. Yıl Plaketleri Verildi Veteriner Hekimler Günü, Trabzon'da Coşkuyla Kutlandı: 25. Yıl Plaketleri Verildi

Taşkıran Muhtarı Hüseyin Alamanoğlu, HES Projesinin bölgenin doğal dokusuna zarar vereceğini ifade ederek, dedelerinden miras kalan doğal ortamı korumak istediklerini ve gelecek nesillere aktarmak istediklerini belirtti. Uzungöl Muhtarı Selman Dilek ise bölgenin Türkiye'nin önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu vurgulayarak, HES projesinin turizmi olumsuz etkileyeceğini dile getirdi.

Dünyanın 8. Harikası olarak bilinen Uzungöl ve Solaklı Vadisi'nin bozulmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan vatandaşlar, eyleme katılımın önemine dikkat çekiyor. Bu protesto, bölgenin doğal ve turistik değerlerinin korunması için yapılan çabalara destek olma amacını taşıyor.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak