Mevcut Belediye Başkanı Muhammet Balta'nın adaylıktan çekilmesinin ardından, Köksal Kılıç Cumhur İttifakı'nın tek resmi aday adayı olarak siyaset sahnesinde yer almıştır.

Vakfıkebir Belediye Başkanlığı için resmi başvurusunu yapan Köksal Kılıç, başvuru evraklarını MHP Genel Merkezi'ne teslim ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ile de bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Kılıç, Vakfıkebir için "Üretken Belediyecilik" döneminin geldiğini vurgulayarak, şu açıklamayı yaptı:

"MHP Vakfıkebir Belediye Başkanlığı için adaylık müracaatımı yaptım. Genel başkanımız sayın Dr. Devlet Bahçeli başta olmak üzere genel başkan yardımcımız Sadir Durmaz'ı ziyaret ederek ilçemizle ilgili görüşlerimizi sunduk. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Vakfıkebir'de artık Üretken Belediyecilik zamanı. Yerel hizmetlerin zamanında, hızlı, ekonomik ve adil bir şekilde sunulduğu, çevreye duyarlı ve mimari estetiğe önem veren, her türlü afete hazırlıklı, yeterli yeşil, sosyal ve spor donatılarının sağlandığı, toplumun her kesiminin gözetildiği bir anlayışla, yerel yönetimlerin etkin gücünü en üretken biçimde kullanarak Vakfıkebir'i çağdaş, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kent vizyonuna ulaştırmak için çok çalışacağız."
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak