Toplantının ardından 112 Acil Çağrı Merkezi'ni ziyaret ederek görevi başındaki personelle bir araya geldi, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Yıldırım’a ziyareti sırasında İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı ve diğer ilgililer eşlik etti.

Başkanı Duygulandıran Hediye Başkanı Duygulandıran Hediye

AKTÜRK ‘A’ TAKIMINI OLUŞTURDU

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Soğuksu Mahallesi muhtar adayı Bekir Aktürk, yeni dönem için ‘A’ takımını oluşturdu. 2009 yılından itibaren 3 dönem muhtarlık görevini yürüten, yaptığı başarılı çalışmalarla Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu görevine gelen Aktürk, seçimler öncesi birlikte çalışacağı ‘A’ takımını belirledi. Aktürk’ün ‘A’ takımında Hacer Kotan, Esra Muhsir, Ayhan Koç, Remzi Bayram, Hacı KamilLakot, Yaşar Köksal, Pulat Terzi ve Murat Sağlam yer alıyor.

GENEL BAŞKANLA SOHBET

Trabzon’un Beşikdüzü ilçe belediye başkanı Ramis Uzun, seçimlerde Demokrat Parti’den Beşikdüzü belediye başkanlığı için aday oldu. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Beşikdüzü’ne geldi. Uzun’un misafiri oldu. Uzun, genel başkan Uysal’la Beşikdüzü sahilinde belediyenin yeni yaptığı parkta bir araya geldi. Sohbet ederek, seçimlerin istişaresini gerçekleştirdiler. Uzun, genel başkana, Kırat’ın Beşikdüzü’nde şaha kalkacağını söyledi.

BİR ÜLKÜMÜZ VAR

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçe belediye başkanı Mümin Nuhoğlu, Trabzonspor’un fanatik taraftarıdır. Trabzonspor’un ev sahibi veya deplasmanda oynadığı maçları hiç kaçırmaz. Takım neredeyse oradadır. Nuhoğlu, Trabzonspor’un Başakşehir’le oynadığı kupa maçını eşi Ülkü Nuhoğlu ile seyretti. Nuhoğlu, ‘Bir ülkümüz var’ dedi.

BEŞİKDÜZÜ ADAYI TANITILDI

Cumhur ittifakı kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi’ne kalan Beşikdüzü ilçesinde aday tanıtım töreni düzenlendi. Aday tanıtım törenine MHP il başkanı Ömer Ayar, AK Parti il başkanı Sezgin Mumcu, önceki dönem milletvekili Salih Cora ile MHP ve AK Parti teşkilatı katıldı. Törende MHP’nin adayı kamuoyuna tanıtıldı.

SAĞIROĞLU TTSO’DA

Demokrat Parti (DP) Yomra Belediye Başkan Adayı İbrahim Sağıroğlu ve beraberindeki meclis üyesi adayları Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını (TTSO) ziyaret etti. TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Sağıroğlu, projeleriyle ilgili bilgi aktardı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi ziyaret nedeniyle Sağıroğlu'na teşekkür ederek, çalışmalarında başarı dileklerini iletti.

“SİZLER EN KIYMETLİLERİMİZSİNİZ”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, şehit aileleri ve gazilerle kahvaltıda buluştu.

Plajlar Mevkiinde bulunan Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıda Başkan Şenlikoğlu, şehit aileleri ve gazilerle tek tek ilgilenerek, hal hatırlarını sordu, sohbet etti.

Belediye Başkanı Şenlikoğlu, şehit ailelerinin ve gazilerin haklarının hiçbir zaman ödenemeyeceğini kaydederek, “Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için şehitlik mertebesine ulaşan tüm yiğitlerimiz ve gazilerimiz bizler için çok kıymetlidir. Sizler en yakınlarınızı bu vatan uğruna şehit verirken, ‘Vatan sağ olsun’ diyerek acınızı kalbinize gömdünüz. Her zaman başımızın üzerinde yeriniz var. Sizler, ay yıldızlı bayrağımızın göklerde dalgalanması ve bu topraklarda sonsuza kadar özgür ve huzur içerisinde yaşamamız için gözlerini kırpmadan canlarını veren kahraman yiğitlerimizin bizlere emanetlerisiniz.

 Gazilerimizde aynı şekilde. Sizler için ne yapsak az gelir, sizler başımızın tacısınız. Ülke olarak şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanet ettiği bu vatanı korumak için milyonlarca gönüllümüz olduğunu her seferinde bütün dünyaya gösterdik. Zorlu mücadelelerle kazandığımız bu vatanımızı bölmek için sürekli olarak çeşitli oyunlarla karşı karşıya bırakıldık. Ancak milletimiz ve devletimizle el ele vererek bu cennet vatanımızın her karış toprağını koruyacağız ve bizlere emanet edilen bu kutsal vatanımızı sonsuza dek yaşatacağız. Türkiye’miz uğruna canlarını veren tüm şehitlerimize Allah’tan bir kez daha rahmet diliyor, saygı ve minnetle anıyorum. Bütün gazilerimize de hayırlı bir ömür diliyorum. Sizler en kıymetlilerimizsiniz, sizlere minnettarız” şeklinde konuştu.

ARŞİVDEKİ CAMİLER YÜKSELİYOR

Fatih Belediyesi afet, bakımsızlık gibi sebeplerle yok olmuş camileri ihya ediyor. 5'i inşa, 26'sı proje aşamasında. Tarihi yarımadanın kalbi Fatih'te, resmi kayıtlarda yer almasına rağmen bir şekilde kaybolan 26 cami, yeniden ihya ediliyor. Kimi doğal afetlerde yıkılan kimi de zaman içinde sahipsiz kalarak çeşitli sebeplerle yok olan bu camiler, yeniden inşa edilerek geleceğe taşınıyor.

Bu kapsamda 2020 yılında Fatih'in Kültürel Miras envanterini çıkaran Fatih Belediyesi, 26 tarihi cami ve mescidin proje çalışmasını yaparak 5 tanesinin inşasına başladı. Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, ilçede tarihsel dönem içerisinde kaybolan cami alanlarını haritalardan bildiklerini aktardı. Bu kaybolmuş camilerin 26'sında proje çalışması yaptıklarını, 5'inin ise inşaatına başladıklarını belirten Turan, bu yapılardan Simkeş Mescidi'nin de ihya mescitlerden biri olduğuna işaret etti.

Editör: Doğukan ÖZKURT