Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, kentte yöresel el ürünlerinin satışı ve pazarlanmasına yönelik olarak Dede Korkut Şehir Müzesi bahçe alanına yapılacak olan satış mağazalarının proje çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Eldivan, proje çalışmalarının sona geldiğini belirtti.

Vali Eldivan, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın kıymet vererek dokudukları, işledikleri ve ürettikleri özellikle Bayburt’umuzu simgeleyen el işi göz nuru yöresel ürünlerin satış merkezi haline dönüştürmek için düşündüğümüz bu alanda, çevre düzenleme işinin sonuna geldik" dedi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte kadın üreticilerin ürünlerinin tanıtımı, satışı ve pazarlanmasına büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

Trabzon Tanıtım Günleri Ankara'da Büyük İlgi Gördü. Ahmet Metin Genç, Hemşehrilerine Teşekkür Etti Trabzon Tanıtım Günleri Ankara'da Büyük İlgi Gördü. Ahmet Metin Genç, Hemşehrilerine Teşekkür Etti

Vali Eldivan'ın bu ziyareti, Bayburt'un yöresel el sanatlarının tanıtımı ve ekonomik kalkınması için yapılan çalışmaların önemini vurguluyor. Yerel ürünlerin satış mağazaları aracılığıyla daha geniş kitlelere ulaştırılmasıyla birlikte bölgenin turizm ve ekonomi potansiyelinin artırılması hedefleniyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN