69 İLLİK DEV OPERASYONDA 1005 GÖZALTI!
Trabzon Emniyeti’nin de aktif destek verdiği operasyonlarda yüzlerce kilo uyuşturucu ele geçirilirken, ülke genelinde bin 005 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinesinde zehir tacirlerine yönelik cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı operasyonlarından birine imza attı. Trabzon dahil 69 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen dev narkotik operasyonlarında uyuşturucu şebekeleri çökertildi.

TRABZON EMNİYETİ SAHADAYDI
Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin kent genelinde önceden belirlediği adreslere yönelik gerçekleştirdiği baskınlar, operasyonun Karadeniz ayağında büyük ses getirdi. Kentte uyuşturucu arzını engellemeye yönelik kararlı duruş sergileyen Trabzon polisi, sokak satıcılarına ve uyuşturucu sevkiyatı yapan şebekelere göz açtırmadı. Ülke genelinde düzenlenen operasyonlara toplamda bin 505 ekip, 3 bin 815 personel, 23 hava aracı ve 49 narkotik dedektör köpeği katıldı. Trabzon’daki operasyonlarda da dedektör köpekler ve teknik takip ekipleri aktif rol oynadı.

TONLARCA ZEHİR VE MİLYONLARCA HAP ELE GEÇİRİLDİ
69 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı baskınların bilançosu ise uyuşturucu ile mücadelenin boyutunu gözler önüne serdi. Operasyonlar neticesinde; 708 kilo 269 gram uyuşturucu madde, 2 milyon 971 bin 219 adet uyuşturucu hap, 47 kilo sentetik ecza hammaddesi ele geçirildi.

423 ZEHİR TACİRİ DEMİR PARMAKLIKLAR ARKASINDA
Operasyonlar kapsamında ülke genelinde bin 005 şüpheli kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 423’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 138 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilirken, Trabzon ve diğer illerde gözaltında bulunan diğer şüphelilerin adli işlemlerinin titizlikle devam ettiği öğrenildi. Trabzon Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, gençleri ve geleceği hedef alan zehir tacirlerine karşı şehir genelindeki 7/24 operasyonların ve sokak uygulamalarının kararlılıkla süreceğini vurguladı.

Muhabir: AYTEKİN AKAY