Samsun’un Canik ilçesinde meydana gelen ve cenaze dönüşü yola çıkan ailenin de karıştığı trafik kazasında 4 kişi yaralandı. Refüje çarpan otomobilin kontrolünü kaybederek karşı şeride geçip iki araca çarpması sonucu meydana gelen kaza, başka bir aracın kamerası tarafından görüntülendi. Yaralanan 4 kişi hastaneye kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Refüje çarpan araç karşı şeride geçti

Kaza, 10 Ocak 2026 günü Samsun’un Canik ilçesi Atatürk Mahallesi çevre yolu üzerinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, Salih Çelik idaresindeki 54 AOT 838 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu önce refüjdeki elektrik direğine çarptı, ardından karşı şeride savruldu.

Karşı yönden gelen Halil İbrahim Akbulut yönetimindeki 61 AJZ 699 plakalı otomobile ve Muhammet Emin Çelik idaresindeki 55 PP 974 plakalı transporter araca çarptı. Çarpışma anı, seyir halinde olan başka bir aracın ön kamera görüntüsüne yansıdı. Kayıtlarda otomobilin savrulma ve çarpma anı net bir şekilde görüldü.

4 kişi yaralandı, hastaneye kaldırıldı

Kazada, transporter araçta bulunan Hilal Çelik ile yoldan çıkan otomobilde bulunan Hamide Çelik, Mehmet Ali Çelik ve Turan Çelik yaralandı. Olay yerine sevk edilen 112 acil sağlık ekipleri, yaralıları çeşitli hastanelere kaldırarak tedavi altına aldı.

Yaralanan üç kişinin, Ordu’nun Aybastı ilçesindeki bir cenaze töreninden İstanbul’a dönüş yolunda oldukları öğrenildi. Kazanın ardından olay yerinde kısa süreli trafik yoğunluğu yaşanırken, araçlar çekici yardımıyla kaldırıldı.

Polis ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı

Kazanın ardından bölgeye trafik ve asayiş ekipleri sevk edildi. Ekipler, olay yerinde detaylı inceleme yaparak kaza nedenine ilişkin araştırma başlattı. Kaza anının araç kamerası görüntüleri de soruşturma dosyasına dahil edildi.

Yetkililer, sürücülere yoğun trafikte ve uzun yolculuklarda dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunurken, özellikle dönüş güzergahlarında yorgunluk ve hız faktörlerinin kazalara neden olabileceğine dikkat çekti.

Kaynak: İHA