Erzurum Keresteciler Sitesi Yangını: 2 Ölü, 6 Yaralı

Erzurum’un Yakutiye ilçesindeki Keresteciler Sitesi, 18 Ocak 2026 Cumartesi günü öğle saatlerinde büyük bir yangınla sarsıldı. Kurtuluş Mahallesi’nde bir mobilya atölyesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan alevler kısa sürede bitişikteki iş yerlerine sıçradı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ekibi ve TOMA sevk edildi. Saat 12.30’da başlayan yangın, yaklaşık 2,5 saatlik yoğun müdahalenin ardından kontrol altına alınabildi. Ancak tüm çabalara rağmen 2 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kentte büyük paniğe yol açan olay, Keresteciler Sitesi’ndeki güvenlik ve yangın önlemlerini yeniden tartışmaya açtı.


Yangın Nasıl Başladı, Nasıl Yayıldı?

Yangın, Keresteciler Sitesi’nde faaliyet gösteren bir mobilya atölyesinde çıktı. İlk belirlemelere göre, içerideki yanıcı malzemelerin fazlalığı ve bitişik nizam yapılaşma, alevlerin kısa sürede büyümesine neden oldu. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi. Söndürme çalışmalarına TOMA araçları, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait arazözler ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne ait köpük sıkma araçları da destek verdi. Rüzgarın etkisiyle duman geniş bir alana yayıldı, çevredeki iş yerleri ve vatandaşlar tahliye edildi. Olayı gören bir esnaf, patlama sesi duyduğunu ve yangının hızla yan dükkânlara sıçradığını aktardı.


30 Araçla Müdahale, 8 Kişi Etkilendi

Yangına toplam 30 araç ve çok sayıda personel ile müdahale edildi. İçeride bulunan 8 kişi ekipler tarafından çıkarıldı, ancak bir kişi hastaneye götürülürken hayatını kaybetti. Daha sonra yapılan açıklamada ölü sayısının 2’ye yükseldiği bildirildi. Yaralı 6 kişinin tedavisi sürerken, hayati tehlikelerinin bulunmadığı açıklandı. Müdahale sırasında dumandan etkilenen itfaiye görevlileri ve basın mensuplarına ayran dağıtılması dikkat çekti. Yetkililer, hızlı müdahale sayesinde yangının daha geniş bir alana yayılmasının önlendiğini vurguladı. Soğutma çalışmaları uzun süre devam etti ve bölge güvenlik çemberine alındı.


Bakan Tekin ve Vali Çiftçi’den İnceleme

Kentte bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Bakan Tekin, yangına 5 dakika içinde müdahale edildiğini belirterek hayatını kaybeden vatandaş için başsağlığı diledi. Vali Çiftçi ise yangının tamamen kontrol altına alındığını, tüm kurumların koordineli şekilde çalıştığını söyledi. İtfaiye, polis, jandarma, AFAD ve sağlık ekiplerine teşekkür eden Çiftçi, böyle acı olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. Yangının çıkış nedeni ile ilgili adli ve teknik incelemenin sürdüğü açıklandı.


Erzurum Keresteciler Sitesi’ndeki bu acı olay, sanayi alanlarında yangın güvenliğinin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gösterdi. Sizce bu tür bölgelerde alınması gereken önlemler yeterli mi, görüşlerinizi paylaşın.

Kaynak: AA