Giresun’da sıra dışı yetenek: Ne söylese tersten söylüyor
Giresun’un Güce ilçesinde yaşayan Ömer Kara, çocukluk yıllarından bu yana sahip olduğu sıra dışı yeteneğiyle görenleri ve duyanları şaşırtıyor. Konuştuğu kelimeleri tersten söyleyebilen Kara, yalnızca günlük konuşmaları değil, bildiği türkü ve şarkıları da ezgilerini bozmadan tersten seslendirebiliyor. Küçük yaşlarda yolda gördüğü tabelaları ve çeşitli yazıları tersten okumaya başladığını anlatan Kara, zaman içerisinde bu yeteneğinin daha da geliştiğini söyledi. Tersten konuşmayı artık günlük hayatının bir parçası haline getiren Kara’yı ilk kez duyanlar ise çoğu zaman yabancı bir dil konuştuğunu düşünüyor.
Çocukluk yıllarında başladı, zamanla geliştirdi

Ömer Kara, kelimeleri tersten söyleme yeteneğinin küçük yaşlardan itibaren kendisinde bulunduğunu belirtti. Yolda yürürken karşısına çıkan tabela ve yazıları tersten okumaya başladığını anlatan Kara, bunu tekrar ettikçe yeteneğinin daha da geliştiğini ifade etti.
Kara, “Yetenek bende küçük yaştan beri vardı. Daha sonra böyle ortaya çıkmaya başladı. Bu benim içimde vardı herhalde. Yolda giderken tabelalar olurdu, onları tersten okumaya başladım. Öyle öyle derken bu bende daha çok gelişti ve bugüne kadar geldi” sözleriyle yeteneğinin nasıl ortaya çıktığını anlattı.
Duyanlar yabancı dil konuştuğunu sanıyor
Ömer Kara’nın tersten konuşmasını ilk kez duyanlar, söylediklerini anlamakta güçlük çekiyor. Kara’yı tanıyanlar ise artık bu sıra dışı konuşma biçimine alışmış durumda. Çevresindekilerin zaman zaman söylediği kelimeleri kağıda yazarak tersten okumaya çalıştığını anlatan Kara, konuşmasının yabancı dillere de benzetildiğini söyledi.
“Farklı bir dil bilmiyorum ama Arnavutçaya falan benzetenler oluyor” diyen Kara, tersten söylediği kelimelerin insanlara farklı bir dil gibi geldiğini ifade etti. Kimi insanların bu yeteneğini ilginç bulduğunu, kimilerinin ise fazla önemsemediğini belirtti.
İstiklal Caddesi’nde turistleri şaşırttı

Ömer Kara, tersten konuşma yeteneğiyle İstanbul’da yaşadığı dikkat çekici bir anısını da paylaştı. İstiklal Caddesi’nde arkadaşlarının isteği üzerine tersten konuşmaya başladığını söyleyen Kara, arkasındaki turistlerin şaşkınlık yaşadığını anlattı.
Kara, “İstanbul’a gitmiştim, İstiklal Caddesi’ndeydim. Arkadaşlar, ‘Bir tersten söyle bakalım’ dediler. Ben de tersten konuşmaya başladım. Arkadan turistlerin ‘What’ dediğini duydum” ifadelerini kullandı. Konuşmaya devam ettiğini belirten Kara, turistlerin dönüp kendisine baktığını fark ettiğini söyledi.
Türküleri ve şarkıları da tersten söylüyor
Ömer Kara’nın yeteneği yalnızca kelimeleri tersten söylemekle sınırlı değil. Kara, bildiği türkü ve şarkıları da ezgilerini bozmadan tersten seslendirebildiğini belirtti.
Tersten konuşmayı ve şarkı söylemeyi normal konuşmaya göre daha çok sevdiğini ifade eden Kara, bu yeteneğinin özel bir çalışma yapmadan zaman içerisinde kendiliğinden geliştiğini söyledi. Bildiği eserlerin sözlerini tersten söylerken melodiyi koruması ise kendisini ilk kez dinleyenlerin şaşkınlığını daha da artırıyor.
Güce’de artık alışılmış bir durum oldu
Ömer Kara’nın sıra dışı konuşma biçimi, kendisini ilk kez gören veya dinleyen kişileri şaşırtmaya devam ediyor. Güce ilçesinde Kara’yı uzun süredir tanıyanlar için ise tersten konuşması artık günlük hayatın alışılmış görüntülerinden biri haline geldi.
Küçük yaşlarda tabelaları tersten okuyarak başlayan yeteneğini yıllar içerisinde geliştiren Kara, bugün hem günlük konuşmaları hem de türkü ve şarkıları tersten söyleyebiliyor. Kara, sıra dışı yeteneğini sergilemekten keyif aldığını ve tersten konuşmayı normal konuşmaya göre daha fazla sevdiğini dile getiriyor.
Giresun’un Güce ilçesinde yaşayan Ömer Kara, çocukluk yıllarında başlayan ve zamanla gelişen tersten konuşma yeteneğiyle dikkat çekmeye devam ediyor. Onu ilk kez duyanlar yabancı bir dil konuştuğunu düşünürken, Kara’yı tanıyanlar bu sıra dışı yeteneğine artık alışmış durumda.