PARA AKLAMA OPERASYONU
Operasyonun adı "Kartel-6" olarak belirtilen bu operasyon kapsamında, örgüt lideri "Sait Emiri"nin de içlerinde bulunduğu 4 kişinin tutuklandığını, 6 kişiye ise adli kontrol kararı verildiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, operasyonla ilgili detayları paylaşarak, organize suç örgütlerine karşı kararlı bir mücadele yürütüleceğini vurguladı. İstanbul Başsavcılığı, MASAK ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, örgüt lideri Sait Emiri'nin İzmir'de bir otelde yakalandığını belirtti. Ayrıca, operasyon sonucunda ele geçirilen maddi varlıklara da değindi.

Operasyonun ardından 120 bin dolar, 80 bin Euro, 500 bin dolar değerinde 9 adet lüks saat, 15 şirket, 10 adet araç, 17 taşınmaz ve 9 şirket ortaklık payına el konulduğunu açıklayan Bakan Yerlikaya, operasyonu koordine eden kurumları ve operasyona katılan polisleri tebrik etti.

Son olarak, operasyonun organize suç örgütlerine karşı kararlılıkla devam edeceğini ve milletin dualarının güçleriyle olduğunu ifade etti.