Sivillerin Tek Tek Hedef Alınması

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Han Yunus'ta bulunan sivilleri tek tek vurmaya başladı. Keskin nişancılarla katledilen sivillerin ardından şimdi de insansız hava araçları (İHA) kullanılarak öldürülmeye başlandı.

Görüntüler Kan Dondurdu

Katar merkezli Al Jazeera kanalı, saldırıya ilişkin çarpıcı görüntüleri ortaya çıkardı. Görüntülerde, İHA'nın dört Filistinliyi izlediği ve ardından sivilleri tek tek bombalayarak katlettiği açıkça görülüyor.

Sivillerin Silah Taşımadığı Açıkça Anlaşılıyor

Görüntülerde, İsrail tanklarının yerle bir ettiği bölgede, yıkıntılar arasında evlerini arayan genç erkeklerin siviller olduğu açıkça görülüyor. Sivillerin silah taşımadığı ve herhangi bir tehlike oluşturmadığı da görüntülerden net bir şekilde anlaşılıyor.

Gazze Şeridi'ndeki Ölüm ve Yaralanma Bilançosu

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bini çocuk, 9 bin 220'si kadın olmak üzere 31 bin 988 Filistinli öldürüldü, 74 bin 188 kişi yaralandı. Binlerce ölünün enkaz altında olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.