İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X'ten Mahzen operasyonları hakkında yaptığı açıklamada, şehirlerin huzurunu bozan ve iş yerlerini kurşunlayan kişilerin tek tek yakalanıp adalete teslim edileceği vurgusunu yaptı. Operasyonlar, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda Bahçelievler, Zeytinburnu ve Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlükleri ile birlikte gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında, şüphelilerin eylemlerde kullandığı belirlenen çalıntı motor, kask ve silahlar ile birlikte yakalandığı bildirildi. Yakalanan malzemeler arasında 8 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet AK 47 uzun namlulu silah, 3 adet otomatik tabanca, 1 adet çalıntı motor, 2 adet çelik yelek ve muhtelif miktarda satışa hazır hale getirilmiş uyuşturucu madde bulunuyor.

Operasyonu gerçekleştiren polis ekipleri tebrik edilirken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polislerin başarılı çalışmaları için dua ettiğini ifade etti. Olayın faillerinin adalete teslim edilmesiyle ilgili halkın da memnuniyetle karşıladığı görülüyor.