Operasyonla ilgili açıklamalarını sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Yerlikaya, operasyonların son 4 günde İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Mersin, Antalya, Samsun, Gaziantep gibi birçok ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

A2C6Af0E C6Fd 43E3 Be60 1490A67A6A88
Operasyonlar neticesinde 710 ruhsatsız tabanca ve 60 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca olmak üzere toplam 770 tabancanın yakalandığı bilgisini paylaşan Yerlikaya, en fazla silahın İstanbul, İzmir, Adana, Ankara ve Bursa gibi büyük illerde ele geçirildiğini ifade etti. İlk 5 şehirlerde yakalanan silahlar ve gözaltına alınan şüpheliler hakkında da bilgi veren Bakan, operasyonun organize suç örgütlerini ve silah temin edenleri hedeflediğini ve bu yönde kararlı bir şekilde çalışmaların devam edeceğini belirtti.

C70D8218 900B 4E1A 895E 01E04B0D7Fce
Operasyonu gerçekleştiren kolluk kuvvetlerine teşekkürlerini ileten Bakan Yerlikaya, halkın huzurunu kaçıran suç örgütleriyle mücadelenin devam edeceğini vurguladı ve operasyonlarda görev alan jandarma ve emniyet güçlerini tebrik etti. Bu operasyonun ülkenin güvenliği ve halkın huzuru için önemli bir adım olduğunu ifade eden Yerlikaya, halkın da güvenlik güçlerine destek olması gerektiğini belirtti.