Günde bir kilometreden fazla yol kat eden ve seyyar tezgahında tespih ve esans kokuları satan Topkara, geçimini bu şekilde sağlıyor. Dedesiyle yaşadığı yıllarda kol kuvvetiyle ayakta durmaya çalışan Topkara, sonunda yardımseverlerin desteğiyle tekerlekli yürüteç aracını alarak hareket özgürlüğüne kavuştu.

E2B3Ce8B 2E03 46Bc A92C 3E5564F70B66

Topkara, günün büyük bir kısmını seyyar tezgahında geçiriyor ve işini severek yapıyor. Hayat boyunca yaşadığı zorluklara rağmen pozitif ve umut dolu bir ruha sahip olan Topkara, tek başına yaşamanın mutluluğunu vurguluyor. Allah razı olsun, hayırseverlerin desteğiyle bu tezgahı açtığını belirten Topkara, her gün burada olmaktan mutlu olduğunu ifade ediyor. Düzenli olarak tezgahını açması ve işine olan bağlılığı, onun yaşama olan sevgisini ve azmini gösteriyor. Kendisine yardımcı olan zabıta ekiplerine minnettar olduğunu belirten Topkara, sadece Ordu'da değil, çevre ilçelerde de tezgah açarak geçimini sağlıyor. Topkara'nın yaşama olan sevgisi ve pozitif enerjisi çevresindekileri de etkiliyor.

Eafb31C8 6E5A 499F Bded 6A77Da5166C7

Engellilik durumuna rağmen hayata olan sevgisiyle dikkat çeken Topkara, "Mahkeme-i Kübra’da kimsenin hakkı kaybolmayacak, buna inanıyorum. Ben yine de hayatı seviyorum. Asıl engelliler topluma zarar veren kişiler, bedensel engelliler değil" diyerek yaşama olan inancını ve pozitif bakış açısını vurguluyor.