Trabzon’da Cami Altı Gençlik Merkezine Dönüştü
Trabzon’un Ortahisar ilçesinde örnek bir sosyal proje hayata geçirildi. 1 No’lu Erdoğdu Merkez Camisi İmamı Fikret Uçar, caminin alt katında daha önce kullanılmayan alanı çocuklar ve gençler için bir yaşam merkezine dönüştürdü. Cemaatin ve cami derneğinin desteğiyle kurulan bu alan, hem eğitim hem de sosyal faaliyetler için kullanılmaya başlandı. Proje, gençlerin güvenli bir ortamda vakit geçirmesini sağlaması açısından dikkat çekiyor.

Kullanılmayan Alan Sosyal Merkeze Dönüştü
Caminin alt katında bulunan ve daha önce atıl durumda olan bölüm, yapılan çalışmalarla aktif bir gençlik merkezine dönüştürüldü. Alan içerisinde masa tenisi, bilardo gibi oyunların yer aldığı sosyal etkinlik alanları oluşturuldu.

Haftanın beş günü hizmet veren merkezde, çocuklar hem eğleniyor hem de arkadaşlarıyla vakit geçirerek sosyalleşme imkânı buluyor. Projenin kısa sürede yoğun ilgi görmesi, yapılan çalışmanın ne kadar yerinde olduğunu ortaya koydu.

Kütüphane ve Ders Çalışma Alanı Oluşturuldu
Gençlik merkezinin bir diğer önemli bölümü ise kütüphane oldu. Burada öğrenciler kitap okuyabiliyor, ders çalışabiliyor ve sınavlara hazırlanabiliyor.

İkramlar eşliğinde sunulan bu ortam, öğrencilerin motivasyonunu artırırken, aileler için de güvenli bir alternatif sunuyor. Özellikle sınav hazırlığında olan gençler için merkezin önemli bir destek noktası haline geldiği ifade ediliyor.

“Amacımız Gençleri Korumak”
İmam Fikret Uçar, projenin temel amacının gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu belirtti. Çocukların güvenli ortamlarda vakit geçirmesinin önemine dikkat çeken Uçar, bu tür çalışmaların toplumsal fayda sağladığını vurguladı.

Cami girişlerinde “Bu camide çocukların dokunulmazlığı vardır” ifadesinin yer aldığını belirten Uçar, ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla bu ortama gönderebildiğini söyledi. Projenin, hem aileler hem de cemaat tarafından olumlu karşılandığı ifade edildi.

Yeni Projeler Yolda
Gençlik merkezinin geliştirilmesi için yeni planlar da bulunuyor. Projeksiyon cihazı ile ücretsiz matematik, İngilizce ve bilgisayar kursları verilmesi planlanıyor.

Ayrıca spor faaliyetleri için güreş minderi ve kum torbası gibi ekipmanların kurulması hedefleniyor. Bu sayede çocukların hem zihinsel hem de fiziksel gelişimine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Gençlerden Tam Not
Merkezi kullanan öğrenciler de uygulamadan memnun. LGS’ye hazırlanan öğrenciler, ders aralarında bu alanda vakit geçirerek stres attıklarını ifade ediyor.

Gençler, hem oyun alanlarını hem de caminin genel atmosferini beğendiklerini dile getirirken, bu tür alanların artırılması gerektiğini düşünüyor.

Kaynak: AA