Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde yaşanan kaza, hem sürücünün hem de araçtaki hayvanların mucizevi bir şekilde kurtulduğu anlara sahne oldu. Fidanlı Mahallesi’nde seyir halindeyken direksiyon hâkimiyetini kaybeden sürücü, yaklaşık 250 metrelik uçuruma sürüklenen kamyonetle birlikte ölümle burun buruna geldi. Ancak kamyonet, şans eseri çevredeki ağaçlara takılarak askıda kaldı. Kamyonetin ağaçlar arasında asılı kaldığı o anlar, mahalleliyi de dehşete düşürdü.
Ağaçlar faciayı önledi, sürücü kurtuldu
Kazanın ardından olay yerine gelen jandarma ve kurtarma ekipleri, can pazarı yaşanan olayda büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğünü belirtti. Uçurumun kenarına kadar sürüklenen kamyonet, ancak bölgedeki sık ağaç dokusu sayesinde aşağıya düşmeden durabildi.
Kazada sürücü sadece hafif sıyrıklarla kurtulurken, araçta bulunan büyükbaş hayvanların da sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Kamyonet, olay yerine çağrılan iş makineleriyle dikkatli bir şekilde bulunduğu noktadan çıkarıldı.
Mahalle halkı: “Bir saniye bile gecikseydi…”
Olay anına tanıklık eden Fidanlı Mahallesi sakinleri, yaşananları büyük bir korku ve şaşkınlıkla izlediklerini ifade etti. “O kamyonet aşağıya düşseydi ne sürücü ne hayvanlar sağ kalırdı,” diyen mahalleli, kazanın ucuz atlatıldığını dile getirdi. Özellikle son dönemlerde bölgede artan yol kazalarıyla ilgili yetkililerden daha sıkı önlem alınması talep edildi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı
Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. İlk belirlemelere göre kazanın nedeni direksiyon hâkimiyetinin kaybedilmesi olarak değerlendirilirken, araçta teknik bir arıza olup olmadığına ilişkin inceleme de yapılacağı öğrenildi. Ayrıca kazanın yaşandığı yolda güvenlik önlemlerinin yeterliliği de mercek altına alınacak.