Öğle yemeği sonrası 29 öğrenci hastaneye kaldırıldı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Ünlüpınar Beldesi İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim gören 29 öğrenci, öğle saatlerinde tükettikleri yemek sonrası mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle hastaneye kaldırıldı. 112 Acil ekipleri ve velilerin başvurularıyla Kelkit Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirilen öğrenciler, sağlık ekiplerince hızla tedavi altına alındı.
İlk değerlendirmelere göre öğrencilerin öğle yemeğinde pide ve ayran tükettikleri ve belirtilerin bu öğünden sonra ortaya çıktığı ifade edildi.

Vali Aydın Baruş öğrencileri tek tek ziyaret etti
Olayın ardından Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, Kelkit Devlet Hastanesi’ne giderek tedavi altındaki öğrencileri ziyaret etti. Hastane yönetimi ve doktorlardan bilgi alan Vali Baruş, müşahede altında tutulan 6 öğrenciyi ayrı ayrı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Vali Baruş ayrıca taburcu edilen öğrencilerin aileleriyle de görüşerek hem sürecin işleyişi hakkında bilgi verdi hem de sağlık durumlarının yakından takip edildiğini belirtti.

23 öğrenci taburcu edildi, 6’sı gözlem altında
Gümüşhane Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, zehirlenme şüphesiyle tedavi altına alınan 29 öğrenciden 23’ünün saat 19.00 itibarıyla taburcu edildiği, geri kalan 6 öğrencinin ise gözlem altında tutulduğu bildirildi.
Açıklamada, tüm öğrencilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı vurgulandı.

Numuneler alındı, soruşturma başlatıldı
Gıda zehirlenmesi şüphesi üzerine İlçe Sağlık Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, okulda kullanılan su ve gıda ürünlerinden numuneler alarak laboratuvar incelemesine gönderdi.
Olayla ilgili olarak Kelkit Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı. Yetkililer, laboratuvar sonuçlarının kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

Valilik: Süreci yakından takip ediyoruz
Vali Aydın Baruş, konunun hem sağlık hem de hukuki açıdan çok yönlü değerlendirildiğini vurguladı.
“Önceliğimiz, öğrencilerimizin sağlığıdır. Gerekli tüm tedbirler alındı. Numune analizleri ve adli süreç eş zamanlı yürütülüyor. Süreci yakından izliyoruz.”
Gümüşhane’de yaşanan bu olay, okul yemek güvenliğine yönelik denetimlerin önemini bir kez daha gündeme taşıdı. Neyse ki öğrencilerin sağlık durumu iyi. Sizce okul gıda denetimleri nasıl daha güvenli hâle getirilebilir? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.