Parası faizde olana müjde gibi haber: Alacakları para açıklandı Parası faizde olana müjde gibi haber: Alacakları para açıklandı

Çalışanlar, emeklilik planlarını erkene çekmenin yollarını ararken, Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurarak emeklilik şartlarını tamamlamanın yanı sıra bazı durumlarda erken emeklilik imkanlarından da yararlanabilirler. İşte bu imkanlar ve önemli detaylar:

  1. Kadınlara Özel Emeklilik Avantajları:

    • Doğum Borçlanması Hakkı: Kadınlar için doğum borçlanması hakkı bulunmaktadır. Anneler, 3 çocuğa kadar borçlanarak prim kazanabilirler. Özellikle 1 çocuk için 2 yıllık prim kazanılması, 6 yıllık avantaj sağlar.
  2. Askerlik Hizmeti Süresi:

    • Askerlik Borçlanması: Emekli olmasına kısa bir süre kalan bir erkek sigortalı, kalan süreyi borçlanarak emekliliğe hak kazanabilir. Ancak askerlik borçlanması olanların emekliliği öne çekilemez.
  3. Malulen Emeklilik:

    • Vergi İndirimi ile Emeklilik: Malulen emeklilik, vergi indirimi ile gerçekleşen bir tür erken emekliliktir. Engelli emekliliği, sigorta olmadan önce veya doğuştan gelen rahatsızlıklar ile gerçekleşir.

Bu avantajlar doğrultusunda, çalışanlar emeklilik planlarını daha erken bir tarihe çekebilirler. Ancak her durumda, ilgili yasal düzenlemelere uygun hareket etmek ve detaylı bilgi almak için SGK ile iletişime geçmek önemlidir.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN