İmdada Transferler Yetişti

Trabzonspor’da üçüncü kez görevde bulunan teknik adam Ersun Yanal’ın sezonun ilk yarısında alınan kötü saha sonuçlarıyla adeta karizması çizilmişti. Ancak hem Yanal’ın hem de yönetimin imdadına devre arası transfer dönemi yetişti. Sezon başında yapılan 7 transferden beklediği verimi alamayan Bordo-Mavili ekip, ara dönemde Pereira (sağ bek), Mas (sol bek), Medjani (önlibero), Olcay Şahan (sağ kanat) ve Hugo Rodallega’yı (forvet) renklerine bağlamıştı.

Hedefte Yanal Vardı

Mehmet Ekici’nin kadro dışı bırakılmasıyla alt yapı oyuncusu Yusuf Yazıcı da bulduğu şansı iyi kullandı. Adeta yeni bir transfer gibi takıma yaptığı katkılarla dikkat çeken Yusuf Yazıcı bir anda Avrupa’nın da gündemine girdi. Yanal yönetimindeki Trabzonspor, sezonun ilk yarısında oynadığı 16 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik, 8 mağlubiyet aldı. Attığı 12 gole karşılık kalesinde 20 gol gören Bordo-Mavili ekip 18 puan toplayabilmiş ve 13’üncü sırada yer almıştı.

Yine Eskiye Döndü

İlk yarıda işler kötü gidince devre arasında yapılan transferler takıma kısa sürede katkı yaptı ve yeni stadın da açılmasının rüzgarıyla Bordo-Mavili ekip sezonun ikinci yarısında çıkışa geçti. Bu çıkış bir anlamda tartışılmaya başlanan ve istifa etmesi istenen teknik adam Ersun Yanal’ın üzerindeki tepkilerin de hafiflemesine neden oldu. Ancak Beşiktaş maçı sonrası teknik adam Yanal’ın oyun sistemi ve oyuncu tercihlerinin ardından Bordo-Mavili ekip yeniden ilk yarıdaki performansına döndü. Son üç maçta 7 puan kaybeden Trabzonspor Avrupa umutlarını da tüketti. 
YAHYA KARABİNA
 
Editör: TE Bilisim