Yüksek Yargıdan Önemli Karar: Düğün Takıları Kimin Olacak?

Adıyaman'da Polis Merkezi İçinde Yaşanan Silahlı Saldırıda 2 Polis Şehit Oldu Adıyaman'da Polis Merkezi İçinde Yaşanan Silahlı Saldırıda 2 Polis Şehit Oldu

Avukat Selin Kırhan, Yargıtay'ın içtihat değişikliğiyle ilgili açıklamalarda bulunarak, "Düğünde takılanlar artık sadece kadına ait olmayacak. Bilindiği üzere, 'kadına aittir' şeklinde keskin bir yargı vardı. Ancak son olarak Yargıtay, içtihat değişikliğine giderek, geline takılan ziynetlerin gelinin, damada takılanların ise damadın malı olduğunu belirtti. Tek kriter ise özgülenme ilkesidir. Yani, kadına özgü olan bilezik, küpe, kolye gibi takılar kadına ait olacak. Diğer yandan, damada para, altın gibi takılar takıldıysa, bunlar da damadın malı sayılacak" şeklinde konuştu.

Takıların kime ait olduğunun belirlenmesi için nasıl bir yol izleneceğini açıklayan Avukat Selin Kırhan, "Özellikle düğün videoları ve fotoğrafları detaylı şekilde incelenir. Bu inceleme sonucunda bir liste oluşturulur ve uzman kuyumcuların, bilirkişilerin raporlarıyla desteklenir. Bu raporlama sayesinde hangi takının kime ait olduğu net bir şekilde tespit edilir" ifadelerini kullandı.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU