GÜNAY BENDEN GİTTİ!

CHP Meclis üyesi aday adayı Hasan Kandaz, “Doğma büyüme, ömrünü bu şehirde geçirmiş bu şehrin dar sokaklarında top oynamış, misket oynamış birdir bir oynamış hayatını bu şehri çok sevmekle geçirmiş. Hem Pazarkapılı hem de Soğuksulu olarak Trabzon için engelli çocuklarımızın sorunlarını mecliste dile getirmek ve onları temsil etmek için CHP’den Ortahisar Belediye Meclis Üyesi adayıyım. Ben üstüme düşen görevi aday olmakla yaptım. Taktir parti başkanlarımız ve idarecilerimizindir.” dedi.

KOLLARI SIVADI

İYİ Trabzon Büyükşehir belediye başkan adaylığı için Dr. Muhammet Erkan il başkanlığına muracatını yaparak hayırlı bir yola çıktık, Halkıma güveniyorum seçilirsem bu milletin mülklerini asla satmayaçağım tasarrufa azami riayet edip memleketime hizmet edeceğim’ dedi.

BAŞKAN PALA İYİ PARTİ’DE

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Spor Daire Başkanlığı görevinden ayrılan Ayhan Pala İYİ partiye katıldı rozetini ise il başkanı Fatma Başkan taktı. Pala’nın Ortahisar adayı olması bekleniyor.

ŞANVER HAYIRLI OLSUNA GİTTİ

Ak Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın’ı TBMM’deki Ofisinde yakın dostları iş adamları Yavuz Şanver ve Kamuran Muhçu ziyaret edip hayırlı olsun dileklerini sunup başarılar dilediler.

VAKFIKEBİR’DE BAĞIMSIZ ADAY BOLLUĞU

Vakfıkebir’de AK Parti’de aday adayı başvurusu olmamıştı. İlçeye önemli hizmetler kazandıran ve herkes tarafından sevilen Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın yeniden AK Parti’den aday gösterilmesine kesin gözü ile bakılıyor.

Muhalefet partilerinin aday adayı başvurusu alma süreçleri devam ediyor. İlçede bağımsız aday bolluğu yaşanıyor. İYİ Parti Vakfıkebir Belediye Meclisi Üyesi istifa ederek Erol Bahadır bağımsız adaylığını açıklayan ilk isimdi oldu. Antalya İller Bankası Müdürü Fuat Koçal, Tonya Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ahmet İhsan Hacıfettahoğlu’da görevlerinden istifa ettiler. Bağımsız aday olmaları bekleniyor. Geçtiğimiz dönem Millet İttifakı Aday olan Emin Uludüz ve Avukat Oğuzhan Haliloğlu’da bağımsız aday olması muhtemel diğer isimler. İlçede İYİ Parti’nin bağımsız adayı destekleyeceği konuşuyor. Bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Cumhuriyet Halk Partisi tüm ilçelerde aday çıkarmakta kararlı. Vakfıkebir’de ise nasıl bir yol izleneceğini aday adaylığı sürecinin tamamlanmasının ardından netleşecek.

TONYA’DA SON DURUM

Tonya Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Ali Tokgöz aday adaylığı başvurusu yapmış. Dr. Dilaver Yıldırım ve Hasan Kalyoncu konuşulan diğer isimler.

Tonya’da yerel seçim analizleri ve kimi seçimi alacağı sıkça konuşuluyor. Olasılıklar ele alınıyor. Mevcut Başkan Osman Beşel bir dönem daha devam etmek istiyor. Yukarıda da yazdığımız gibi Ali Tokgöz CHP’den aday olmak istiyor. İYİ Parti’nin adayı henüz net değil. Tonya’nın denge unsuru Veysel Kurt. Onun nereden nasıl aday olacağı seçimin kaderini belirleyecek. Tonya ilçemizde öyle güçlü bir Veysel Kurt rüzgarı esiyor ki bu esintinin bırakın Trabzon’daki İl Teşkilatını, Ankara’dan duyulmaması mümkün değil. Sahadaki  anketlerde bunu destekliyor. AK Parti Veysel Kurt’u partiye davet ederek aday yapacak mı? Bu ay sonu adaylar açıklandığında hep birlikte göreceğiz. Yoksa Veysel Kurt bağımsız olarak seçimlere girerek Tonya’da unutulmaz bir seçim başarısı mı kazanacak.  Bunu da seçimler sonrasında öğreneceğiz. Elbette AK Parti’nin Osman Beşel ile seçime girmesi Veysel Kurt’un bağımsız aday olması ile CHP’nin de seçimi kazanma olasılığını da gözardı etmemek gerekiyor.

ÇARŞIBAŞI’NDA SULTAN YORGUN BEKLENİYOR 

Çarşıbaşı ilçemizin önemli şahsiyetlerinden birisi olan Sultan Yorgun’un  her zaman ilçede ağırlığı vardır. Sözü dinlenir. Uzun zamandır siyasetten uzak olan ve işleri ile meşgul olmayı tercih eden Sultan Yorgun’un yerel seçimlere müdahil olup olmayacağı, hangi adayı destekleyeceği merak konusu. Sultan Yorgun’un desteğini alan adayın önemli bir avantajı olacaktır.

RAMİS UZUN AVANTAJLI

Beşikdüzü’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday adaylığı süreci devam ediyor. Başvurular alınıyor. Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’un adaylık için avantajlı olduğu konuşuluyor. Geçtiğimiz dönem çok ağır bir mali tablo ile belediyeyi devir alan ve hiçbir belediye hizmetini aksatmadan hizmetler yapan Ramis Başkan’a ilçede büyük bir sevgi ve saygı var.

ERBAKAN TRABZON’A GELECEK

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Partimiz özellikle son 3 ayda adeta şaha kalkarak yüzde 30 büyümüş ve üye sayısını 260 binden 331 bin üyeye çıkartmıştır. Bu Yeniden Refah Partimizin Türkiye'nin en hızlı büyüyen partisi olduğunun en önemli göstergesidir." dedi.

31 Mart 2024'teki yerel seçimlere 400 binin üzerinde üyeyle gireceklerini dile getiren Erbakan, "Milletimizin özlemle ve hasretle beklediği belediyelerde Milli Görüş iktidarını yeniden kuracağız." ifadesini kullandı. Genel Başkan Fatih Erbakan’ın önümüzdeki günler içinde Trabzon’a gelerek Karadeniz Bölgesi İl Başkanları ve teşkilatları ile yerel seçim üzerine yol haritası çizerek toplantı yapması bekleniyor.

EMEKLİ POLİS MEMURU DÜZKÖY’DEN ADAY

Düzköy’de seçimleri kazanmak isteyen CHP Trabzon teşkilatları aday-adaylarını yakın takibe almış durumda. İl Başkanı Mustafa Bak bu konuda hassasiyetini koruyor. Bir önceki dönem CHP’nin elinde olan Düzköy Belediyesini kazanma noktasında kimin aday olacağı önem arz ediyor. Eski Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Musa Öztürk, İbrahim Aydoğan, Ahmet Tirgil ve Nail Alim ise CHP Düzköy Belediye Başkan aday adayı. CHP Düzköy’de adı ön plana çıkan isim Nail Alim. Emekli polis memuru olan Nail Alim uzun yıllar Kuzey Yaşam Kültür ve Sanat Dergisi ile Bakkal Dünyası Dergisinin yayın yönetmenliğini yaptı. Müthiş bir çevre duyarlığı olan Nail Alim Düzköy’ün kalkınması noktasında çok önemli projelere sahip. Doğrusu geçen kendini dinledik heyecanlandık dedikleri hayata geçerse Düzköy’ün kaderi değişir.

Editör: Birol Sancak