TAKA ORADAYDI

Çin’in Dalian kentinde düzenlenecek olan turnuvada Katar, Şili, İngiltere ve Tayland ekiplerinin yer aldığı H Grubu’nda mücadele edecek olan Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi, 30 ülkeden 36 takımın mücadele edeceği turnuvada 2003'te Trabzon Lisesi ve 2015'te Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin kazandığı kupayı 3’üncü kez kente getirmenin mücadelesini verecek. Trabzon Havaalanında TAKA Gazetesi mikrofonlarına konuşan Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Turan şunları söyledi:

MORALİMİZ ÇOK İYİ

“Ülkemizi temsil etmeye gidiyoruz. Trabzon’dan bir okul Türkiye’yi temsilen Çin’e gidiyor. Bu bakımdan çok gururluyuz. Ülkemizi temsil etmek bizim için çok önemli bir görev. En iyi şekilde de ülkemizi temsil etmeye çalışacağız. Öğrencilerime ve hocalarına güveniyorum. İstiyoruz ki Türk bayrağı en yukarıda dalgalansın. Bunu Erdoğdu Lisesi’nde yaşamıştım. İnşallah burada da yaşayıp ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş olacağız. Ülkemize teşekkür ediyorum çünkü her ülke bu tür turnuvalara katılamıyor. Bize bu imkanı sağlayan ülkemize de çok teşekkür ederim. Motivasyonumuz iyi. Oyuncularımızın bir kısmı Trabzonspor U19 takımı ile Antalya’da şampiyon yaşadı. Oyuncularımızdan birkaç tanesi turnuvada sürekli oynadı. Moralleri çok iyi durumda. Onlara güveniyorum. Bu moralle de inşallah derece yapacağız. Çocuklar futbol oynuyorlar, bizim eğitim yönleriyle ilgileniyoruz. Spor ve eğitimi bir arada götürmelerine fırsat tanıyoruz. Onlar için çok önemli. Sporu ve eğitimi birlikte tamamlayabilmeleri kendilerine adına çok önemli. Ülkemiz ve Trabzon’umuz için çok önemli. İnşallah bunu başarırlar.”

AY-YILDIZLI BAYRAĞI TAŞIYORUZ

Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Teknik Direktörü Serkan Alemdaroğlu ise yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 1,5 ay önce Antalya’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon olduk. Bunun akabinde Çin’de düzenlenecek olan Dünya Kupası’na gitmeye hak kazandık. Amacımız orada Dünya şampiyonluğunu ülkemize ve ilimize tekrar getirmek. Bunun için çalışmalarımızı yaptık. Hazırız. Çocuklarımız da yeni bir turnuvadan geldiler, onlar da Trabzonspor U19 takımı ile Türkiye Şampiyonu oldular. Onları da tebrik ediyoruz. Her şeyi dünya şampiyonası için kurduk. Şampiyonluk ipini göğüslemek istiyoruz. Mutlu, gururlu ve huzurluyuz. 1 günlük bir yolculuğumuz var, uzak bir yer. Bütün çalışmalarımızı buna göre yaptık. Her şeyimiz Kırmızı-Beyaz, milli takım seviyesinde bu turnuvaya katılacağız. Ay-Yıldızlı bayraklarla, t-shirtlerle, formaları orada temsilen giyeceğiz. Bu da ayrı bir gurur. Milli takım düzeyinde bir görev üstlendik. Her şeyin bilincindeyiz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edip inşallah şampiyon olarak geri döneceğiz” ifadelerine yer verdi.

ŞİMDİ SIRA DÜNYA KUPASI’NDA

Trabzonspor U19 takımı ile Türkiye Şampiyonluğu yaşayan takımın başarılı oyuncularından Boran Başkan, “Öncelikle mutlu ve gururluyuz çok iyi çalıştık. Önce Trabzonspor U19 takımı ile kazandığımız bir kupa var. Şimdi sıra Dünya Kupası’nda. İyi çalıştık, iyi hazırlandık. Tek odak noktamız şu anda Dünya Kupası. İnşallah oradan da ülkemize kupayı getireceğiz. Mutluyuz. Çok iyi durumdayız. Burada da milli olma şansına eriştik. Bu konuda da çok gururlu olduğumuzu söylemeliyim. Uzun bir yolculuğumuz olacak. Çin’e ulaştıktan sonra iyi dinlenip, sıra sıra tüm maçlarımızı alarak kupayı inşallah ülkemize getireceğiz. 30-40’a yakın ülke gelecek. Biz de ülkemizi temsilen orada yer alacağız. Çok zorlu bir turnuva olacak. Her gün müsabaka oynayacağız. Zorlu geçecek, herkesi desteğini bekliyoruz. Trabzonspor U19 takımı ile 9 aylık çok güzel sezon geçirdik. Uzun bir süreç, 25’e yakın maç oynadık. Abdullah Avcı hocamız sezon boyunca desteğini bizden hiç esirgemedi. Bizlerle toplantı yaptı, idmanlarımıza katıldı. Çok güzel bir sezon geçirdik, üzerimizde emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. Orası bitti kupamızı alarak gerekeni yaptık, seneye Avrupa kupalarına katılacağız. Şimdi sıra Dünya Kupası’nda. İnşallah ülkemize getireceğiz” diye konuştu.

Trabzonspor yıldız oyuncu İçin Son Teklifi Masaya Bıraktı! 7 Milyon Euro Ve... Trabzonspor yıldız oyuncu İçin Son Teklifi Masaya Bıraktı! 7 Milyon Euro Ve...

TAKIMIMIZ ÇOK SAĞLAM

Orta saha oyuncularından Recai Efe Kaygusuz, “Burada güzel bir galibiyet alarak finali tamamlamıştık. İnşallah Çin’e gidip kupayı Trabzon’a getireceğiz. Çok gururlu ve heyecanlıyız. Motivasyonumuz çok üst düzeyde. Orası genellikle eğlence amaçlı oluyormuş ama biz oraya eğlenmeye gitmeyeceğiz. Bir hedefimiz ve amacımız var. Ülkemize kupayı getireceğiz bunun için oraya gidiyoruz. Ay-Yıldızlı bayrağı taşımak bizim için çok büyük bir gurur. Aramızda ilk kez milli takıma gidecek olanlar var. Milli sayılacak olanlar var, bu herkes için çok büyük bir gurur. Çok güzel duygular yaşıyoruz” ifadelerine yer verirken, golcü oyuncu Muhammet Ali Babuşcu da kupayı Trabzon’a getirmek istediklerini ifade ederek, “Çin’e gidiyoruz. 1,5 ayda iki kere Türkiye Şampiyonluğu yaşadık. Hem okulda hem de Trabzonspor U19 takımı ile. Şimdi sırada Dünya Şampiyonluğu var. Takımımız çok güçlü, çok sağlam. Bütün takım arkadaşlarıma güveniyorum. Allah nasip ederse Dünya Kupası’nı Türkiye’ye getireceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ