Ve çok uzun sürede muhtarlık makamında kalmayacağım. Zamanı gelince bırakmasını da bileceğim. Herkese sağlıklı nice günler diler sevgiler sunar desteklerini beklerim.” dedi.

MALKOÇ'TAN ZORLUOĞLU VE GENÇ'E ZİYARET

Kamu Başdenetçisi ve İslam İşbirliği Teşkilatı Ombudsmanlar Birliği (İİTOB) Yönetim Kurulu Başkanı  Şeref Malkoç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve  Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i belediye binalarında ziyaret etti. Zorluoğlu ve

Genç, Malkoç'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

ÇİMEN’E BAŞ SAĞLIĞI

Gümüşhane belediye başkanı Ercan Çimen’in annesi Fatma Çimen, hayatını kaybetti. Çimen’in annesinin ölüm haberini alan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Köksal Boz, Gümüşhane’ye giderek, Çimen’e başsağlığı dileklerini iletti. Çimen’in AK Parti Gümüşhane il başkanı olduğu dönemde, AK Parti Trabzon il başkan vekili olarak görev yapan Köksal Boz, Çimen’in annesinin vefat ettiğini haber alır almaz Trabzon’dan muhabirimiz Bahattin Baştürk ile Gümüşhane’ye gitti. Çimen’e taziyelerini iletti.

TANIŞ’LA AKŞAM SOHBETİ

Gümüşhane ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış ile Gümüşhane’de akşam sohbeti gerçekleştirdik. Başkan Tanış’la geniş bir de söyleşi yaptık. Beldeyi adeta bir şehir edası ile baştan sona yenileyen Tanış, ArzularKabaköy’de yaptığı çalışmaları muhabirimiz Bahattiin Baştürk’e anlattı. Tanış’ın belde için anlattıkları önümüzdeki günlerde TAKA Gazetesi sayfalarında olacak.

ŞEHRİMİZE DEĞER KATIYORLAR

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle açıklama yaptı. Yıldırım, “Gerçeklerin; halkın doğru haber alma hakkına riayet edilerek aktarılması, demokratik ve modern toplumların öncelikli beklentilerindendir. Gerek yazılı basın gerekse internet medyası olarak şehrimizde görev yapan basın mensupları şehirde ve ülkemiz çapında gündem belirleyen haberlere imza atmakta, bizlere de yaptıkları haber ve yorumlarla şehri yönetme konusunda yardımcı olmaktadırlar. Onlarla işbirliğimiz ve şehrimizin marka değerini yükseltme yolculuğumuz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir.

Bu duygularla, mesleğinin saygınlığını ve ilkelerini koruyarak, halkımıza doğru ve hızlı haber alma hizmeti sunan gazetecilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarken, onlar için özel olan bu günün sorunlarının çözümünde bir milat olmasını diliyor; tüm basın çalışanlarımız için sağlık, başarı ve afiyetler temenni ediyorum.” Dedi.

CHP BEŞİKDÜZÜ’NÜ GÖZDEN ÇIKARDI MI?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin en güçlü olduğu ilçelerin başında Beşikdüzü ilçesi gelir. Geçmişten gelen sosyal demokrat yapısı ile, CHP’ye her seçimde en çok desteğin çıktığı ilçedir. İlçede başarılı çalışmalar yürüten belediye başkanı Ramis Uzun, CHP’nin hafta sonu yaptığı ön seçime girmemesi yeniden aday gösterileceği kanısını da beraberinde getirdi. Uzun’un ön seçimden muaf tutulup yeniden ilçeye aday olması ilçe halkının da mahalle muhtarlarının da beklediği bir sonuç. Uzun’un yerine bir başka isim aday gösterilecekse Uzun, bağımsız aday olarak seçime girmeyi düşünüyor. Uzun’un bağımsız aday olması ise oyları böleceğinden seçimi zora sokacak. CHP en yüksek oy potansiyeline sahip ilçesinde macera  arayacaksa o da parti teşkilatının bileceği iş.

ÇORUH AKSA’DAN YOĞUN MESAİ

Doğu Karadeniz Bölgesinin elektrik dağıtım tedarikçisi Çoruh Aksa Elektrik şirketi yeni yatırımları ile bölgede lider konumda olma yolunda ilerliyor. Özellikle enerji nakil hatlarının yer altına alınması ve kesintisiz enerji ile bölgede yoğun çaba sarf eden Çoruh Aksa ekipleri, kırsalda da sürekli sahada. Yoğun kar yağışı olan bölgelerde enerjinin kesilmemesi için sahada sürekli teyakkuzda olan ekipler, çalışmaları ile de kırsal mahallelerde vatandaşlardan takdir alıyor.

MİRAS GELECEĞE TAŞINACAK

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Trabzon AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen, TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Kadınla Başlar Derneği tarafından desteklenen Kalandar kutlaması, 13 Ocak Cumartesi günü saat 18.30'da Trabzon Meydan'da gerçekleştirilecek. Doğu Karadeniz Bölgesi'nin kadim geleneklerinden birisi olan Kalandar, bu yıl, TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi tarafından TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Kadınla Başlar Derneği'nin destekleri ile Trabzon Meydan'da kutlanacak. Trabzonlular, etkinlik kapsamında horon gösterisinden, Kalandar eğlencesine, Kalandar 'çantası' hediyesinden, tatlı ikramına kadar pek çok aktivite ile buluşturulacak. TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi olarak bugüne kadar pek çok kültürel ve sanatsal çalışma yaptıklarını ve çalışmalarında kadınlarla ortak hareket etmeye büyük özen gösterdiklerini anımsatarak, "Yöremizin en eski geleneklerinden birisi olan Kalandar'ı gençlerle yeniden buluşturmak ve bu geleneğimizi geleceğe taşımaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi.

ESKİ SİYASETİN SON KAVGALARI

İyi Parti'den geçtiğimiz yıl istifa eden Trabzonlu Yavuz Ağıralioğlu, kurmayı planladığı parti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Eleştirilerde bulunan Ağıralioğlu,  "Bu gördükleriniz, eski siyasetin son kavgalarıdır. Kötü yönetiliyoruz. Memlekette bunca imkânımıza rağmen, bu savrukluk ve bu karmaşa bundandır. Muhalefetin hâli ise daha da kötüdür. Yeni bir siyasi dil ile yeni bir siyasi merkezi inşa etmeye gayret edeceğiz." dedi.

Editör: Doğukan ÖZKURT