Erbakan, 17 bin TL'lik asgari ücretin vatandağı yoksullukla karşı karşıya bırakacağını belirtti ve AK Parti ile seçim öncesi yapılan ittifak protokolünde verilen ekonomik sözlerin yerine getirilmediğini ifade etti.

Erbakan, yeni asgari ücretin yetersizliğini vurgulayarak, "Belirlenen asgari ücret, emekçileri ve ailelerini sadece gıda ihtiyacını karşılamak için 2-3 ay rahatlatacaktır. Ayrıca yüksek enflasyon ve zamlar nedeniyle bu rakamın kısa sürede açlık sınırının altına düşeceği açıktır." dedi.

Ayrıca, Mayıs 2023 genel seçimleri öncesi AK Parti ile yapılan ittifak protokolünde yer alan ekonomik taahhütlerin yerine getirilmediğine dikkat çeken Erbakan, iktidarı verilen sözleri yerine getirmeye davet etti. Milli Görüş'ün ekonomi modelini öneren Erbakan, bu modelin ülkeye ve ekonomiye zarar veren borç-faiz-zam-vergi ekonomisi yerine geçmesini talep etti.

Yeniden Refah Partisi lideri, yeni asgari ücretin geçim sıkıntısı çeken vatandaşları daha da zorlayacağını belirterek iktidarı ekonomik politikalarını gözden geçirmeye çağırdı.
TAKA/TUNCAY UÇKUN 

Editör: Ayşe Sancak