Güngör Saral, Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’ın daveti üzerine, Yeniden Refah Partisi Of İlçe Başkanı Hakan Karaarslan ile birlikte Ankara’da bir araya geldi. 

Db0386D2 69Ef 44Ec B7B5 35F4A77F4584

Toplantı sonunda Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan yaptığı açıklamada, “Tüm Oflu kardeşlerimizi buradan, Ankara’dan hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. İnşallah seçim döneminde Of’da sizlerle kucaklaşacağız, bir araya geleceğiz. Of Belediye Başkan adayımızı, Güngör Saral Başkanımızı belirledik. Cenab-ı Allah hayırlı eylesin. İnşallah Of’a Yeniden Refahla, Güngör Saral’la ahlaklı belediyeciliği, Milli Görüş Belediyeciliğini yeniden getireceğiz. Buradan sloganımız olarak da, “Of Güngör Saral’la Yeniden Güngörecek” diyorum. Cenab-ı Allah hayırlı, mübarek eylesin.” Dedi.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde Bağımsız Belediye Başkan adayı olarak seçime giren, projeleri ile Of’ta Ak Parti, CHP, MHP, İyi Parti ve Milli Görüş tabanları dahil herkesimden destek gören ve 8 bine yakın oy alan eğitimci- insanı Güngör Saral adaylık ile ilgili yaptığı açıklamada, “"Yeniden Refah Partisinden Of Belediye Başkan adaylığımızı Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan Bey ile beraber açıkladık. Çıktığımız bu hizmet yolunda çok değerli hemşerilerimin desteğini ve duasını bekliyoruz. OF YENİDEN GÜN GÖRECEK.." dedi.

C5Dad84A Adc2 437E 8C67 Fcc8Aa2Dce40

Ofta her kesimden insanın dile getirdiği konu Güngör Saral hocanın 31 Mart 2019 da yapılan yerel seçimlerde mağdur edildiği. Seçim pusulasında Güngör Saral isminin küçük puntolarla yazılması, Bağımsız Türkiye Partisine bağımsız aday çağrışımından dolayı oy verilmesi bunlardan sadece birkaçı. Eğitimci Güngör Saral hocaya, adaylığını ilan ettiği son ana kadar hergün aday ol hocam diye 20-30 mesaj gittiği, telefonlarının susmadığı dile getiriliyor. Renkli kişiliği, beyefendiliği, mütevazi duruşu, görevde olmamasına rağmen Of için yaptıkları, her kesimden herkesle çok rahat iletişim kurabilen biri olması ve en önemlisi Of’un ufkunu açacak projeleri ile beraber her kesimin gönlüne taht kurmuş Güngör Hoca’nın Yeniden Refah Partisinden Of Belediye Başkan adayı olması Ofta sevinçle karşılandı. Belediye Başkan Adaylığını sosyal medyadan duyuran Güngör Saral hocanın paylaşımı, 24 saat geçmeden 16 bin izlenme aldı ve yüzlerce kez beğenilip paylaşıldı. Güngör Saral’ın aday olmasında 25 yıldır eğittiği öğrencilerinin ve velilerinin baskısının büyük etkisi olduğu biliniyor. Gençlerin, eğitimcilerin, velilerin ve her kesimden Oflunun idolü Güngör Saral hocayı Of Belediye Başkanlığı koltuğunda acilen çözmesi gereken sorunlar beklemekte. Dünyanın sayılı turizm merkezlerinden ve her yıl 5 milyon yerli ve yabancı misafirin geçtiği Uzungöl ve Ayder yolu üzerinde merkezde kilit noktada bulunan Of, turizm pastasından yüzde 1 oranında bile faydalanamıyor. Of esnafı yazın 3 ay dışında doğru dürüst iş yapamıyor. Of’ta üniversitenin olmaması, Fakültedeki öğrenci sayısının her yıl düşmesi bunun nedenlerinden. Oftaki gençlere iş imkanı maalesef yok. Çay fabrikası dışında yatırım ve fabrika maalesef yok. Ofun merkez sahilinin çok acilen elden geçirilmesi gerekiyor. Of’un İrfanlı (Kalyon) mahallesindeki sahil 2024’e girdiğimiz bu yılda hala atıl vaziyette. Buna benzer onlarca sorunun projelerle kısa zamanda çözülmesi gerekiyor. Yeniden Refah Partisi Of Belediye Başkan Adayı Güngör Saral’ın, Ankara dönüşü Of için yapacakları projeler ve acil eylem planı ile ilgili detaylı basın açıklaması yapması bekleniyor.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Ayşe Sancak