Of Müftülüğü konferans salonunda gerçekleşen seminer, Of Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Vahdettin Özdağcı tarafından verildi. Özdağcı, seminer sırasında bağımlılığın zararlarına ve özellikle tütün bağımlılığının sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Tütün ve tütüne bağlı hastalıkların dünya genelinde ölüm sebepleri arasında önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.

Seminerde ayrıca sigara kullanımına başlanacak hiçbir sebep olmadığını, bahaneler uydurmanın yerine irade kullanarak sigaradan uzak durmanın önemli olduğuna dikkat çekildi. Din görevlilerinin toplumun kanaat önderleri olduğu ve bu nedenle topluma örnek olmaları gerektiği ifade edildi.

7C2Eaefb Ea5F 42Df A88A 91F7Cc80862B

Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) hakkında da bilgi verilen seminerde, her türlü bağımlılıkla mücadele konusunda yardım almak için 115 numaralı hattı arayarak randevu alınabileceği belirtildi.

Yeşilay Of İlçe Temsilcisi İzzet Keleş, seminerin sonunda konuşarak Of'taki çalışmaların toplumu ilgilendiren tüm alanlarda devam ettiğini ve bu tür etkinliklerin farkındalık oluşturulması açısından önemli olduğunu ifade etti. Seminere katılan din görevlileri ise sunum için teşekkürlerini ileterek toplumun daha sağlıklı ve mutlu bir geleceği için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını belirttiler.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Ayşe Sancak