EMİROĞLU GÜVEN TAZELEDİ

Trabzon Ortahisar Gazeteciler Cemiyeti olağan Genel Kurulu yapıldı, İbrahim Hakkı Emiroğlu yeniden Başkan oldu. Ortahisar Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin katılımı ile yapılan şeçimli Genel kurulunda Başkan İbrahim Hakkı Emiroğlu, Başkan vekili Mustafa Durmuş. Genel Sekreter Abdullah Gülay Muhasip Kemalettin Kölemen oldu. Mustafa Yazıcı, Osman Baş, Adem Özdemir, Mümin Aydın, Varol Ergül, Bekir Sami Emiroğlu de yönetime seçildi.

ÜÇÜNCÜ’NÜN ZİYARETİ

Araklı belediye başkanı Recep Çebi’yi Trabzon Büyükşehir belediyesi genel Sekreteri gürkan üçüncü ziyaret ederek gerçekleşen ve öngörülen projeleri ile ilgili bilgi aldı kendisine teşekkürlerini iletti.

ERBAŞARAN’A GİTTİ

Akçaabat belediye başkan adaya daylarından Savaş Ayvaz Akçaabat’lılar vakfı başkanı Yaşar Erbaşaran’ı ziyaret ederek desteklerini beklediklerini iletti.

BAŞKONSOLOS’A ZİYARETLER

Karadeniz Bölgesinde faaliyet gösteren Gürcü Kültür Dernekleri aktif çalışmalar içinde güzel hizmetleri var zaman-zamanda ziyaretler yapıyorlar. Gürcü Kültür Dernekleri önceki günde Trabzon’a geldiler. Çarşamba Gürcü Kültür Derneği Başkanı Ömer Semiz, Sinop Gürcü Kültür ve Dostluk Derneği Başkanı Cevat Akkaya Samsun Gürcistan Dostluk Derneği Başkanı Osman Turhan Salıpazarı Batum Acara Dostluk Derneği Başkanı Adem Yazıcı, Ordu Gürcü Kültür ve Tanıtım Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Koşum, Ünye Acara Gürcü Kültür Derneği Başkanı Serdar Koçoğlu başkanı adınaise Ünye Acara Gürcü Dostluk Derneği  Kurucu Başkanı Mehmet Ali Gürsoy,Türk Gürcü İş Adamları Derneği Başkanı Ayhan Dikme Gürcistan Trabzon Başkonsolosu NıkolozLashvılı’yı makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Karadeniz Bölgesinde faaliyet gösteren Gürcü Kültür Dernekleri  başarılı çalışmaları ile Trabzon’da takdir toplayan Trabzon Artvinliler Derneğini de Gürcü Kültür Dernekleri  Platformu çatısı altında kardeş dernek olarak ilan ettiler.

DÜZKÖY TAMAM SIRA ARAKLI’DA

Trabzon'un Düzköy ilçesinde çevre halkının madene karşı verdiği mücadele sonuç verdi. ÇED sürecine yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucu birçok kurum ÇED için olumsuz görüş bildirdi. Toprağın zehirlenmemesi, suların kirletilmemesi, hayvancılık ve tarım faaliyetlerinin engellenmemesi kısacası yaşamları için en başından beri yürütülen mücadele meyvesini verdi. Maden projesinin iptali ile Düzköy’de Honefter Yaylası’ndan Akçaabat’a kadar geniş bir coğrafyanın talan olması engellendi. Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yusuf Durmuş da Araklı'daki madenler için hazırlanan ÇED raporunun iptal edilmesi gerektiğini savundu.Öğretim Görevlisi Yusuf Durmuş, "ÇED sürecinin sonlandırılması demek biz yanlış yaptık demek. Sahteliği tespit ettik. 4 sahte raporun 1'i iptal edildi. Diğerlerinin de iptal edilmesi gerekiyor. Düzköy halkını mücadelesinden ötürü kutluyorum." ifadelerini kullandı.

TRABZON O İLLER ARASINDA VAR MI?

Prof. Dr. Naci Görür'ün deprem konusunda uyarılarda bulunduğu bir video gündeme geldi. Hangi şehirlerin fay üzerine kurulu olduğunu tek tek sayan Görür, bu fayların 7 üzerinde deprem yaratabilme kapasitesine sahip olduğunu belirtti.Katıldığı programda "Hangi iller fay hattı üzerinde?" sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Naci Görür şunları söyledi:"Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Kocaeli, Osmaniye, Bingöl, Konya, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa, Hakkari.Fay üzerinde yaşıyorlar, içinden geçiyor, direkt fayın üzerinde yaşıyorlar. Bunların altındaki fayların gücü fazla ve her kentte 7 ve üzerinde deprem oluşturabilecek büyüklükleri ve kapasiteleri var.Dünyanın birçok yerinde, ileri memleketlerde fayın üzerinde yapılaşmaya müsaade edilmez. Orası yüzde 100 işin bittiği, en tehlikeli, yıkımın olduğu yerdir

ÇETİN BAŞKAN GÜMÜŞHANE’YE Mİ?

Gümüşhane merkez ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, 2019 yılında beldede göreve seçilmesinden sonra ArzularKabaköy’ü adeta modern bir şehir görüntüsüne kavuşturdu. Gümüşhane Belediyesinde uzun yıllar Fen İşlerinden sorumlu başkan yardımcılığı görevinde de bulunan Çetin Rıza Tanış’ı, kentte tanımayan neredeyse yok. Gerek yaptığı başarılı projeler, gerekse bilgi birikimi ile şehirde çok sevilen Tanış’ı, Gümüşhane halkı Gümüşhane’de görmek istiyor. Gümüşhane’de görüştüğümüz halk, “Çetin başkanArzularKabaköy’de bir dönem görev yaptı. Beldeyi de çok iyi bir noktaya getirdi. Ama oradaki görevini artık tamamladı. Gümüşhane’ye hizmet etmesi gerekiyor. Onu Gümüşhane belediye başkan adayı olarak görmek istiyoruz” dediler.

BOZ GÖNÜLLÜLERLE

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Köksal Boz, Yeşilay Trabzon Şubesini ziyaret etti. Boz, şube binasında şube personeli Büşra Kalyoncu ve Yeşilay gönüllüleri ile bir araya geldi. Gönüllülerle bağımlılık üzerine verimli sohbet gerçekleştiren Boz, Yeşilay gönüllülerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

YILLAR SONRA GELEN MUTLULUK

Trabzon’un sevilen iş insanlarından Mehmet Arslan’a, yıllar önce eğitim gördüğü Tonya Hoşarlı İlköğretim Okulu Müdürü Metin Çilingir büyük bir sürpriz yaptı. Arslan’ın diplomasını çerçevelettirip iş yerinde hediye eden Çilingir, Arslan’ı yıllar öncesine götürdü. Arslan, “Tonya Hoşarlı Mahallesi İlköğretim Okulu Müdürü Sn. Metin Çilingir hocam bana hayatımın en değerli hediyelerden birisini verdi.Müdürümüzün bu incelik ve nezaket dolu davranışı beni çookk eskilere ilkokul yıllarıma götürdü.Sınıf arkadaşlarımında bulunduğu ilkokul diplomamı arşivden bularak çerçeveletip işyerimde bana hediye etme nezaketinde bulundu.Bu benim için duygusal ve çok anlamlıydı.O günler tekrar film şeridi gibi gözümün önünden geldi geçti.Sevgili müdürüme bu nezaket dolu davranışı için çok teşekkür ediyorum. Başarıların devamını diliyorum” dedi.

‘DAHA YAŞANILABİLİR BİR İLÇE OLACAK’

AK Parti Yomra Belediye Başkanı Aday Adayı Tülay Adanur, önemli açıklamalarda bulundu.  Adanur " Yeni Türkiye Yüzyılında Yomra hak ettiği değeri bulacak ve hak ettiği misyonuna uygun bir vizyon belirleyip gelecek nesiller için daha yaşanılabilir bir ilçe olacak. Bunu hayal ediyorsak hayalimiz için gayret göstermeliyiz. Şahsımda geçmişte olduğu gibi bugün de ve yarın da Yomra için vazife görüp gerekeni yaptım. Gerçekçi bakmak gerekiyor. Trabzon sınırları içinde gelişime ve yeniliğe müsait olduğu gibi merkeze yakın en uygun hangi ilçe var, tabi ki Yomra. Bu konumsal değeri layıkıyla kullanabilmemiz için de yeni dönemde AK Parti Belediyeciliğiyle tanışacak olan Yomra, parmakla gösterilecektir. İşte biz de bu noktada hem işin yönetim hem teknik hem de ekonomi kısmını düşünerek hareket etmeliyiz" dedi.

Editör: Doğukan ÖZKURT