YKS'ye toplamda 3 milyon 36 bin 945 aday başvurdu. İki günlük sınav maratonunda adaylar, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç ayrı oturumda ter dökecekler.

Basın İlan Kurumu 13 Şubesini Kapattı Basın İlan Kurumu 13 Şubesini Kapattı

İlk oturum olan TYT, yarın saat 10.15'te başlayacak ve 165 dakika sürecek. Adaylara Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri alanlarından toplam 120 soru yöneltilirken, ikinci oturum olan AYT, pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. AYT'de adaylara Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri alanlarından oluşan 160 soruluk bir kitapçık verilecek.

Üçüncü ve son oturum olan YDT ise pazar günü saat 15.45'te başlayacak. Bu oturumda, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak sınav 120 dakika sürecek. Adaylara başvuruda bulundukları yabancı dile ait soru kitapçığı verilecek.

YKS'ye girecek adaylar, sınav binalarına gelirken yanlarında sınav giriş belgesi ve fotoğraflı geçerli kimlik belgesini bulundurmaları gerekmektedir. ÖSYM takvimine göre, YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak.
 

Kaynak: İHA