Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, oy verme günü saat 06.00'dan saat 23.59'a kadar şu kurallar geçerli olacak:

Alkollü İçki Yasak: Seçim günü saat 06.00'dan 23.59'a kadar alkollü içki satışı ve içkili yerlerde her türlü alkollü içki içilmesi yasaklanacak.

Silah Taşıma Yasak: Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında kimse, belirli silahları taşıyamayacak.

Eğlence Yerleri Kapalı Kalacak: Oy verme süresince kahvehane, kıraathane, kafe, internet kafeler gibi umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Lokantalarda ise sadece yemek servisi yapılacak.

Düğün Yasakları: Seçim yasaklarına uyulması koşuluyla, oy verme günü saat 18.00'den sonra düğün yapılabilecek.

Yayınlar ve Haberler: Oy verme günü saat 18.00'e kadar radyo ve diğer yayın organlarında seçimle ilgili haber, tahmin ve yorumlar yasak olacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise sadece YSK tarafından verilen haberler yayınlanabilecek. Saat 21.00'den sonra tüm yayınlar serbest olacak, ancak YSK'nin kararıyla önceden de serbest bırakılabilir.

Basın ve Yayın Kuruluşlarının İlkeleri: Seçim bitimine kadar basın ve yayın kuruluşlarının, tarafsızlık, gerçeklik, doğruluk ilkelerine uyması ve demokratik kurallar çerçevesinde fırsat eşitliğini sağlamaları gerekiyor.

YSK, bu kuralların, seçim sürecinde adil bir ortamın korunmasını ve fırsat eşitliğinin sağlanmasını amaçladığını vurguluyor.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU 

Editör: Ayşe Sancak